Vlasnici “Zelene oaze” hitno prodaju kuću gdje je dom za starije operirao ilegalno: Traže 40 tisuća eura

Josip Mihaljević
22. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Na adresi Dolinska 22 u Andraševcu nalazila su se dva objekta. Onaj manji je izgorio zajedno sa šest nepokretnih starijih ljudi, dok je objekt pored ostao sačuvan. No, sada je ta kuća osvanula na Njuškalu, a vlasnici za nju traže 40 tisuća eura!

Kada su dobili dozvolu za rad, obiteljski dom za starije i nemoćne “Zelena oaza” bio je registriran na adresi Dolinska 8 u Andraševcu. U međuvremenu su bez ikakve dozvole preselili dio poslovanja na adresu Dolinska 22, gdje su se nalazila dva objekta. Požar u manjem objektu na toj adresi prošloga vikenda sa sobom je odnio šest života, a veći objekt je prije dva dana završio na oglasniku Njuškalo – vlasnici kuću od 350 kvadrata prodaju za 40 tisuća eura.

Na fotografijama se ne vidi zgarište

vesna bedeković
Ministrica potvrdila: Protiv vlasnice doma za starije u Andraševcu podnesena kaznena prijava

Novinari 24sata.hr nazvali su navedeni telefonski broj u oglasu, a javio im se gospodin koji se predstavio kao Slavko Čičković:

“Joj, bili smo vam po svim medijima. Kak’ ne znate? Ovo vam je kuća pored izgorenog dijela, šest nemoćnih ljudi izgorjelo je. Užas! Nemam kaj skrivati, to vam je odmah pored tog dijela, al’ to izgoreno da se brzo razgrnuti. U kući koju prodajem bilo je 20 nemoćnih osoba”, kazao je Slavko Čičković.

Čičković je odmah potvrdio da je on jedini vlasnik kuće iz oglasa. Kuća se prodaje bez namještaja:

“Namještaj je od bakica i ja ću ga iselit. Kuhinja je u funkciji ali bez aparata. Zapravo ima radna ploča i šporet za kuhanje s četiri dijela na plin i dva na struju. Širok je 120 centimetara i ima pećnicu”, govorio je Slavko.

Novinari 24sata pišu kako ga je u razgovoru na trenutke prekidao ženski glas, koju je on nazivao “Gabi”. Podsjetimo da se vlasnica “Zelene oaze” zove Gabrijela Čičković.

Dio same kuće je ilegalno izgrađen

plenki
Plenković u Saboru: "Treba vidjeti da li ovakvih slučajeva kao u Andraševcu ima još"

Čičković je objasnio kako je on jedini vlasnik nekretnine, ali da na njoj postoji teret:

“To je dug fizičkoj osobi od 100 tisuća kuna. Kad me isplatite, prebili bi dug. Kupio sam kuću od jedne fizičke osobe kako bih imao gore bakice. Planirao sam se proširiti. Sad ništa…”, kazao je.

Međutim, smeđi dio na kući je nelegalno izgrađen:

“Inspekcija je bila u ponedjeljak i neću dobiti kaznu jer sam to izgradio prije četiri godine. Ali su mi dali rok od tri mjeseca plus tri mjeseca da to ozakonim, ne kaže se više legalizirati, nego ozakoniti.

Nemate brige, uzmite arhitekta, on preda papire na općinu. Fizička ste osoba, to će se razvuć na nekoliko godina. Bitno je da se krene u postupak”, kazao je.

Vlasnica “Zelene oaze” na slobodi?

suzana diklić inspektor
Glavna inspektorica socijalne skrbi otkriva kako devet inspektora nadzire cijelu Hrvatsku

Vlasnica “Zelene oaze” bila je uglavnom nedostupna medijima od dana kada se tragedija dogodila, a vrlo malo službenih informacija se o tom slučaju može pronaći. Tek je ministrica Vesna Bedeković u Saboru rekla da je protiv nje podignut optužni prijedlog.

Iz Policijske uprave krapinsko-zagorske smo prošloga tjedna dobili informaciju da je postupak i dalje tajan, te da će sve informacije biti objavljene na stranicama nadležnog Županijskog odvjetništva. Prošlo je više od deset dana nakon tragedije, a na stranicama i dalje nema informacija o tom slučaju. Ponovni upit PU krapinsko-zagorskoj smo poslali jučer, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

S druge strane, razgovor koji su novinari 24sata obavili s gospodinom Slavkom Čičkovićem da naslutiti da se Gabrijela Čičković nalazila pored njega tijekom razgovora o prodaji kuće.

Copy link
Powered by Social Snap