Vilim Ribić otkrio dio detalja o mirovini: ‘Imao sam pristojnu plaću, pa ću imati i pristojnu mirovinu’

Ana Kanazir
4. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Osnivač i glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, ali i svima poznato sindikalno lice Vilim Ribić je na samom kraju 2022. godine otišao u mirovinu, a sada je otkrio čime će se baviti, hoće li odmarati, ali i kako mu prolaze prvi umirovljenički dani.

Vilim Ribić | Foto: Screenshot: YouTube/HRT

Kao što smo pisali ovdje, Vilim Ribić je nedavno otišao u mirovinu, a njegov zamjenik je postao Matija Kroflin. Ipak, mirovina nije kraj njegove karijere jer će i dalje svojim znanjem i savjetima kao član Senata nastaviti s pomaganjem, a ujedno će i raditi na pola radnog vremena.

Radit će na pola radnog vremena

Vilim Ribić otišao u mirovinu: No, to ne znači da će mirovati, postoji način na koji će ostati u sindikatu

U intervjuu za RTL je rekao kako se kroz život jako nervirao i bio pod stresom zbog čega je dobio i dijabetes, ali to ga ne sprječava da i u mirovini radi na pola radnog vremena.

– Radim na pola radnog vremena. Ovaj tjedan ću tako biti dva dana u uredu. Primat ću mirovinu i dio plaće, ali bih iznose ostavio za sebe, rekao je Ribić.

Ovime je postao dio statistike umirovljenika koji rade na pola radnog vremena, a kojih je krajem studenog, prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje bilo čak 23.537.

Pristojna plaća – pristojna mirovina

Nije htio otkriti kolika mu je mirovina, ali je ipak komentirao kako je iznosom – zadovoljan.

– Ne bojim se kako ću u mirovini. Imat ću pristojnu mirovinu jer sam imao i pristojnu plaću, rekao je sindikalist.

Nije htio govoriti o konkretnim iznosima, jer je takav dogovor u sindikatima, ali i jer, kako je objasnio, postoji puno zloupotreba pa se osuđuje ljude. Osim toga, otkrio je i planove što će sve raditi sada kada je u mirovini i ima više vremena.

– Kupio sam obilje knjiga i nije bilo vremena za pročitati ih, pa ću to napraviti sada, zaključio je Ribić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap