Vilim Ribić otišao u mirovinu: No, to ne znači da će mirovati, postoji način na koji će ostati u sindikatu

Milan Dalmacija
2. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Dugogodišnje poznato sindikalno lice, Vilim Ribić s posljednjim je danom 2022. godine otišao u mirovinu. Iz njegova Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja poručuju da to ne znači da će mirovati, već će svojim znanjem i savjetima te kao član Senata nastaviti i dalje pomagati.

Vilim Ribić | Foto: Screenshot: YouTube/HRT

Osnivač, dugogodišnji čelnik i glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja te poznato sindikalno lice, Vilim Ribić s posljednjim danom 2022. godine otišao je u mirovinu, priopćio je njegov Sindikat. Time je prestao obnašati bilo kakve izvršne funkcije, pa je Malo vijeće Sindikata za njegovog zamjenika izabralo magistra ekonomije Matiju Kroflina, koji je zadnje dvije godine bio pomoćnik glavnog tajnika.

vilim ribić
Vilim Ribić ide u mirovinu, evo tko će ga naslijediti

Imenovanjem Kroflina umjesto Ribića završen je proces izbora novog vodstva Sindikata, kojeg sad čine predsjednik Tvrtko Smital, potpredsjednik Igor Čaljkušić, predsjednik Velikog vijeća Predrag Marković te Matija Kroflin kao tajnik. Iz Sindikata dodaju da će i dalje biti snažan zagovaratelj unaprjeđenja materijalnog položaja svojih članova, razvoja sustava u kojem oni rade, ali i utjecajna društvena organizacija s jasnim načelima i ciljevima djelovanja.

– Vilim Ribić će svojim iskustvom, znanjem i savjetima u narednom razdoblju pomagati i iz mirovine u svojstvu savjetnika te kao član Senata Sindikata, zajedno s drugim bivšim čelnicima Sindikata, a pred novim čelništvom posao je održavanja, ali i postupnog unaprjeđenja visokih standarda djelovanja koje je Sindikat dostigao u proteklom razdoblju, zaključili su u Sindikatu.

Copy link
Powered by Social Snap