[VIDEO] Svećenik (64) na Supertalentu božanstvenim glasom osvojio publiku i žiri

Jasmina Grgurić Zanze
2. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Životna dob, ali i činjenica da je zaređen, nipošto nisu bili prepreka Ircu Rayu Kellyju da stane pred publiku i žiri britanskog Supertalenta. Simpatični svećenik oduševio ih je jedinstvenom izvedbom jedne od najljepših “laganica” popularnog rock benda, ali i osobnošću. Svojim anđeoskim glasom skupio je i milijune obožavatelja na internetu.

Svećenik nastupio na Supertalentu Snimak zaslona: Youtube

Irska je 64-godišnjeg Raya Kellyja već odavno proglasila najboljim pjevačem među svećenicima, a ostatak svijeta u njegov anđeoski glas uvjerio se nedavno nakon “božanstvena” nastupa u britanskom Supertalentu. Bijeli kolar i njegova životna dob već su bili dovoljni za čuđenje i skepticizam kod publike i žirija, ali svećenik je već svojom simpatičnom osobnošću i humorom počeo osvajati njihova srca, zadobivši ih u potpunosti pjesmom.

Pjeva na vjenčanjima

Nekima je otac Ray bio dobro poznat otprije, jer se snimka njegova nastupa s vjenčanja brzo počela širiti internetom još prije četiri godine. Tada je uz izricanje vječnih zavjeta mladom paru otpjevao poznati hit “Aleluja” zaradeći više od dva i pol milijuna pregleda. Na vjenčanjima pjeva često, a za Supertalent pripremio je nešto sasvim drugačije.

Naime, svećenik je izabrao pjesmu “Everybody hurts” od R.E.M.-a i već prvim stihovima u jedinstvenoj izvedbi počeo izazivati ovacije. Članovi žirija i publika nagradili su ga stojećim ovacijama, ali i riječima hvale, stoga ne čudi što je osvojio četiri velika “da”. Rekli su mu da je to jedna od najljepših audicija i pohvalili njegovu izvedbu, ali i karakter. Znali su što očekivati, ali ovako nečemu nipošto se, kako kažu, nisu nadali.

S više od tri milijuna pregleda samo u posljednjih deset dana nagradili su ga i slušatelji Youtubea.

Snimio i album

Na pitanje zašto se prijavio u Supertalent, koji inače redovno prati i cijeni, 64-godišnji otac Ray Kelly simpatično je odgovorio da je pomislio kako bi mogao postati prvi pjevajući svećenik koji je pobijedio. Ovu pjesmu, objasnio je žiriju, izabrao je jer je draga njegovu srcu, s obzirom da se kao svećenik susreće s mnogo boli, ali i sreće i radosti. Upravo se s njezinim stihovima stoga može poistovjetiti.

Na nastupanje pred publikom otac Ray nije navikao samo na vjenčanjima, nego i krštenjima i sprovodima, a vježba i kod kuće pred zrcalom. Inače, 2015. je potpisao i ugovor s jednom diskografskom kućom, no nakon jednog snimljenog albuma nisu mu željeli produžiti suradnju što se, sudeći prema nedavnom nastupu u Supertalentu, pokazalo – pogrešnom odukom.

Copy link
Powered by Social Snap