Video: Građanima smo pokazali jedan stari predmet, ali malo tko je znao o čemu se radi

Ana Kanazir
5. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Prije su neki uređaji izgledali potpuno drugačije. Tako su, na primjer, usisavači bili puno veći, dok su s druge strane kuhinjski mikseri bili nešto manji. Možda je upravo to zbunilo naše građane kojima smo pokazali fotografiju jednog starog miksera, a nisu baš svi znali što je to ni za što služi.

Starija ženska osoba odgovara na pitanje o predmetu

Koji je ovo predmet | Foto: Mirovina.hr

Mikser koji radi na snagu ruke je nekada bio vrlo popularan i bio je dio mnogih kuhinja. Radi se o Gloria DDR ručnom mikseru, a kada smo njegovu fotografiju pokazali građanima dobili smo različite odgovore.

Mikser Gloria na tamnoj pozadini
Foto dana: Tko se sjeća ovog Gloria miksera koji je radio bez struje?

Mikser Gloria DDR je bio ručni mikser koji je radio na okretanje ručkice, a ne na struju. S njime su se miksala jaja i radio se snijeg od bjelanjaka, dok se danas više ne koristi. Možda baš zato naši građani nisu znali kakav je to točno predmet.

Naime, na ulici smo pokazali fotografiju miksera Glorije građanima, a rijetko tko je znao o čemu se radi. Neki su ipak pogodili kako je to služilo za pravljenje snijega od bjelanjaka, dok drugi nisu znali što je ni čemu služi.

– Tu ima dvije, tri vrste predmeta gore, rekla nam je jedna umirovljenica.

Druga je rekla da je to nešto za kolače miješati, naguranac, a bilo je i onih koji nisu uopće znali o čemu se radi, ali im je sve bilo jasno kada smo im rekli što je na fotografiji.

Cijeli video sa zanimljivim odgovorima možete vidjeti ispod:

Copy link
Powered by Social Snap