Foto dana: Tko se sjeća ovog Gloria miksera koji je radio bez struje?

Ana Kanazir
21. listopada 2023.
Foto dana
A- A+

Baš kao i svi kuhinjski uređaji i mikseri su nekada izgledali potpuno drugačije. Tako je vrlo popularan dio svakog kućanstva bio Gloria DDR ručni mikser koji je radio na okretanje ručkice, a ne na struju. Dolazio je u nekoliko boja, a brzina je ovisila o brzini okretanja ručkice. Ovo je jedan retro komad koji se i danas može vidjeti u kuhinjama.

Mikser Gloria na tamnoj pozadini

Mikser Gloria | Foto: Mirovina.hr

Mikser Gloria je sigurno mnogima ostao u sjećanju zbog svojeg izgleda, ali i funkcije. Najčešće se koristio za miksanje jaja, a mogao je poslužiti i za jačanje mišića u slučaju da ste trebali dulje miksati.

Gloria DDR je ručni mikser koji se koristio u prošlosti, a imalo ga je svako kućanstvo. Služio je za miksanje sirovih jaja, a dobra stvar je da za njega nije potrebna struja. Točnije, radio je okretanjem ručkice koja se nalazi na njemu. Ovaj popularni mikser je dolazio u nekoliko boja, a svaka je bila posebna.

Dakle, ovaj se mikser koristi s obje ruke, ali se zato vrlo jednostavno koristi. Njegova prednost je i što je mali pa uvijek može biti negdje pri ruci, a i odlično služi svrsi, dok o njegovoj kvaliteti govori i njegovo njemačko podrijetlo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap