[VIDEO] Bicikliranje sa seniorima na obostrano zadovoljstvo

Vladimira Paleček
2. prosinca 2017.
Novosti
A- A+

Danac Ole Kassow svakodnevno je – biciklirajući do posla – viđao 97-godišnjeg Thorkilda, stanovnika staračkog doma, kako sam sjedi na klupi i uživa u sunčanome danu. To mu je dalo ideju koja se proširila na 14 zemalja.

U udruzi Cycling without age“ (Bickiranje bez godina) volonteri na biciklima-rikšama voze svoje sugrađane starije dobi, a mnogima od njih to je prilika da malo izađu iz doma, naročito zato što ih dosta zbog zdravstvenog stanja ima ograničene mogućnosti kretanja | foto: http://cyclingwithoutage.org

Jednoga dana Ole se pojavio u staračkom domu sa rikšom spojenom na bicikl i poveo Thorkilda u vožnju gradom, kako bi ponovno posjetio mjesta svog djetinjstva i podijelio s njim svoju životnu priču.

Idućeg dana i ostali su se stanovnici doma također željeli voziti s njim, pa je Ole pokrenuo udrugu „Cycling without age“ (Bickiranje bez godina) u kojoj volonteri na biciklima-rikšama voze svoje sugrađane starije dobi. Mnogima od njih to je jedinstvena prigoda da malo izađu iz doma, naročito zato što ih dosta zbog zdravstvenog stanja ima ograničene mogućnosti kretanja. To im je rijetka prilika da iziđu van, na sunce, a jednostavna zadovoljstva poput osjećaj vjetra u kosi i razgledavanje grada pričinjaju im veliku radost.

Iz Danske se ovaj plemeniti pokret proširio na još 14 zemalja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap