Važne izmjene zakona: Podiže se iznos neoporezivih primitaka za uzdržavane osobe, stigle i prve pohvale

Milan Dalmacija
4. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Izmjenama Zakona o porezu na dohodak, Vlada planira povećati neoporezive primitke za uzdržavane osobe s 15 na 24 tisuće kuna. Saborski zastupnik Silvano Hrelja drži da bi od toga koristi imali i umirovljenici s malim mirovinama, ali i njihova djeca kojima će ići porezna olakšica.

Silvano Hrelja gostovao je u našem podcastu | foto: mirovina.hr

U Saboru se tijekom četvrtka raspravljalo o Vladinom prijedlogu da se neoporezivi primitak uzdržavanih osoba poveća s 15 na 24 tisuće kuna. Pojedini su zastupnici predlagali da to bude i 30.000 kuna. Ove izmjene Zakona o porezu na dohodak su pozdravili i vladajući, ali i oporbenjaci koji su istaknuli da je potrebno hrabrije krenuti, kako u poreznu, tako i u druge reforme.

– Imamo 3.8 milijuna stanovnika, ne možemo izdržati 556 općina i gradova i 20 županija, ustvrdila je Marijana Puljak iz Centra, osvrćući se na navode da će ove izmjene dovesti do smanjenja prihoda u gradovima i općinama.

Zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja smatra da će povećanje iznosa neoporezivih primitaka dobro doći i umirovljenicima, piše Index. Posebice je istaknuo umirovljenike koji primaju do 2.000 kuna, dodajući da oni mogu biti porezna olakšica svojoj djeci koja su istodobno zaposlena i skrbe o njima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap