Unuk pomogao baki u suicidu, dao joj solnu kiselinu: ‘Molila me da to učinim’

Josip Mihaljević
25. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Slovenac sa zagrebačkom adresom Dean Š. (45) uskoro će se naći na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Zagrebu jer je svojoj baki pomogao da se ubije. Dao joj je solnu kiselinu, a ona je u teškom stanju završila u bolnici gdje je na koncu preminula.

policija

Ilustracija: Youtube screenshot

Dean Š. 45-godišnji je Slovenac sa zagrebačkom adresom, a uskoro će se naći na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Zagrebu jer je svojoj baki pomogao u suicidu, piše Jutarnji list.

Unuk tvrdi da ga je to bila bakina ideja, smrt je bila strašna

Umirovljenik "iz ljubavi" ubio suprugu koja je imala demenciju: Dobio dvije godine uvjetnog zatvora

On joj je u trgovini u Zagrebu kupio solnu kiselinu marke ‘Meteor’ koju je potom ulio u bočicu s natpisom Aethanolum dilatium (razblaženi etanol), a bočicu  je stavio na dno ormara.

Njegova baka je 27. studenog 2017. godine popila unukov otrovni koktel te je završila u KBC Rebro gdje je potom i preminula. Otrov joj je spalio jednjak, želudac, crijeva i jetru, ali unuk tvrdi da ga je upravo baka “molila da joj kupi varikinu da se ubije”. Kako je ranije rekao, njegovoj baki je bilo dosta života, bila je depresivna jer je godinu dana ranije izgubila sina.

Istraga je trajala tri godine, a sada je protiv unuka podignuta optužnica. Tužiteljstvo traži sedam mjeseci zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje. Za kazneno djelo sudjelovanja u samoubojstvu može se dobiti kazna do tri godine zatvora.

“Ne smatram se krivim”

Unuk divljački premlatio djeda i ostavio ga na samrti: Liječnici mu se bore za život

Unuk je u obrani kazao da se ne smatra krivim te da je dugo vremena odbijao kupiti otrov. Na koncu je ipak popustio:

“Kad sam je donio u kuću, baka je išla za mnom i tražila da joj dam da popije. Stavio sam je u ormarić. Ona me prisilila da je kupim i iskreno, nisam vjerovao da će to popiti. I ne smatram se krivim. Svima je govorila u kući da će se ubiti”, kazao je.

Njegova se teta prisjetila tragedije i potvrdila da je baka patila od depresije nakon što je 2016. godine izgubila sina. Opisala je mučne scene kada je baka popila tekućinu:

“Sestrin sin je nakon toga rekao da je baka popila neki alkohol pa sam otišla na balkon i našla bocu s etiketom alkohol.

Zvali smo Hitnu, da bi nešto kasnije toga dana Dean došao kući rekavši mi da je baki u bočicu nalio solnu kiselinu jer da ga je zamolila. Bila sam u šoku i odjurila na Rebro te rekla što je popila. Majka je morala na operaciju, brzo je umrla, a Deana sam prijavila policiji. On to nije smio učiniti”, kazala je teta.

Obitelj kaže da je baka često plakala i pila lijekove za smirenje

Zet pokojne bake kazao je kako je baka često plakala i pila lijekove za smirenje. Svi su prvotno mislili da je popila medicinski alkohol, ali nisu znali da je u bočici solna kiselina.

njegovateljica krađa
[VIDEO] Njegovateljica u domu za starije uhvaćena u krađi nakon što je unuk postavio skrivenu kameru

“Iako je znala govoriti ‘sine, ja ću ti brzo otići’, nisam mislio da bi se doista mogla ubiti. Sve me to šokiralo. Sjećam se da me toga dana nazvala moja žena i rekla mi da je svoju majku zatekla na balkonu kuće te je mislila da je popila dosta alkohola. Kada sam kroz pola sata došao kući, tamo je već bila Hitna…”, ispričao je zet.

U bolnici nije bilo spasa. Brzo su ju tamo odvezli, ali je preminula. Zet je također rekao da je optuženi Dean Š. rekao da je solnu kiselinu kupio na bakinu zamolbu. Vještačenjem je utvrđeno da je u bočici bila mješavina klorovodične kiseline i neutvrđenog sredstva.

 

Unuk pomogao baki u suicidu, dao joj solnu kiselinu: ‘Molila me da to učinim’
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap