[VIDEO] Njegovateljica u domu za starije uhvaćena u krađi nakon što je unuk postavio skrivenu kameru

Josip Mihaljević
27. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Domovi za starije diljem svijeta su pod povećalom zbog epidemije koronavirusa, a gnjusni slučajevi poput ovog bacaju ljagu na cijelu industriju skrbi za starije. Incident ne bi ni bio zabilježen da unuk nije vjerovao svojoj baki i postavio nadzornu kameru u sobu.

njegovateljica krađa

Foto: Njegovateljica je korisnici ukrala novac i cigarete | Youtube screenshot

Joyce Cooper (81) korisnica je doma za starije “Brunel Court” u Portsmouthu, a nedavno je pokrenut sudski proces protiv djelatnice doma koja ju je opljačkala, piše portsmouth.co.uk.

Nakon što se više puta članovima obitelji požalila da joj nestaju novci, njen unuk Stuart poduzeo je drastične mjere – u bakinoj sobi postavio je jeftinu nadzornu kameru preko koje je uživo zabilježio drsku krađu u bakinoj sobi s njegovateljicom doma u glavnoj ulozi.

Kako pišu britanski mediji, njegovateljica Kerry Claridge rasplakala se u sudnici te je priznala da je otuđila 50 funti i cigarete u više navrata.

Unuk postavio kameru u sobu

Pravobraniteljica nenajavljeno obišla dom za starije: Teže pokretne korisnike ne podižu iz kreveta

Sve se odvijalo u vremenima neposredno prije prve, proljetne karantene, a kamere su zabilježile krađu u ožujku i travnju. Njegovateljica je na sudu priznala da je novac uzela još jednom, u siječnju 2020. godine, prije nego što je unuk postavio kameru.

“Ovo je apsolutna sramota, njegovateljima ljudi vjeruju jer rade težak posao, oni bi trebali pokazati najviše suosjećanja prema starijima s kojima rade – a ne krasti od najranjivijih pacijenata koji imaju demenciju”, kazao je unuk Stuart Vaizey.

Kada je baka prvi puta spomenula da joj novac nestaje, rodbina ju je čak prestala posjećivati kako bi bili sigurni da to ne radi netko od njih.

“Ovo je bilo teško vrijeme za obitelj jer su pljuštale optužbe da to radi netko od nas. Jako je utjecalo i na baku zbog smanjenog broja posjeta, nismo htjeli ići tamo jer bi netko optužio nas da krademo novac”, kazao je Stuart.

Njegovateljica bi mogla u zatvor

[VIDEO] Baka iz Benkovca u samo nekoliko sekundi nasmijala Hrvatsku

Sudski postupak bliži se kraju, a optužena Kerry Claridge danas je nezaposlena. Presuda je zakazana za 9. prosinca i mogla bi završiti u zatvoru.

Njena odvjetnica kazala je da “značajno pati” i da je svjesna da nije to trebala napraviti.

Tužitelj Liam Hunter kazao je da se usprkos malenim ukradenim iznosima radi o krađi od osobe koja je prikovana za krevet i kojoj je potrebna cjelodnevna skrb, što otežava cijeli slučaj.

Video možete pogledati ovdje:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap