Umirovljenik na kiosku odložio novčanik pa ostao bez njega

Jasmina Grgurić Zanze
9. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Trenutak nepažnje skupo je koštao jednog bjelovarskog umirovljenika. On je, naime, kupovao cigarete na kiosku. Novčanik je odložio na novinama pa ga zaboravio. Kada se vratio, novčanika više nije bilo, a u njemu nalazilo svega nekoliko stotina kuna.

Ilustracija: Unsplash

Na malo građanskog poštenja računao je 64-godišnji bjelovarski umirovljenik koji je nepažnjom ostavio novčanik na kiosku. Odložio ga je na novine dok je ujutro kupovao cigarete pa ga zaboravio. Kada se vratio, novčanika više nije bilo. U njemu se nalazilo nekoliko stotina kuna, no još važnije, svi dokumenti.

Umirovljenik skoro ostalo bez mirovine, novčanik mu ukrao 31-godišnjak

U srijedu 5. siječnja u prijepodnevnim satima u Bjelovaru, u užem centru grada 64-godišnjak je na jednom kiosku kupovao cigarete te je nepažnjom na novinama ostavio i zaboravio novčanik u kojem se nalazilo nekoliko stotina kuna.

Nakon što se vratio na kiosk utvrdio je da novčanika nema, odnosno da ga je netko pronašao i protupravno prisvojio, izvijestila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska.

Policija je 64-godišnjaka upoznala s načinom pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Utaja“ iz članka 232. Kaznenog zakona. Da je kojim slučajem nalaznik bio pošten, to bi ga poštedjelo čitave procedure prijave, izrade novih dokumenata, ali i financijskog gubitka kojemu netko očito nije mogao odoljeti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap