Umirovljenici otkrili za koga će glasati i objasnili zašto su njihovi kandidati najbolji

Josip Mihaljević
29. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Danas smo umirovljenike na ulicama pitali planiraju li izaći na predsjedničke izbore i za koga će glasati. Zajedničko im je jedno – ne polažu previše nade u političare, no čvrsto stoje iza svojih kandidata.

kandidati

Foto: Youtube screenshots

Danas smo se oko deset sati ujutro prošetali Trgom bana Jelačića, gdje volonteri različitih predsjedničkih kandidata prikupljaju potpise. Gotovo svaki štand imao je po barem jednog umirovljenika koji je vagao hoće li podržati baš tog kandidata, s jednom iznimkom. Ispred HDZ-ovog štanda se stvorio čak mali red, većinom umirovljenika, koji su strpljivo čekali da potpišu za Kolindu Grabar-Kitarović.

“Recite vi što hoćete, ali Kolinda je vjerojatno najbolji kandidat. Jako dugo vam ja pratim politiku gospodine. A imam i životnog iskustva. To vam znači da nisam bedak koji vjeruje da je HDZ najbolja stranka na svijetu, ali su trenutačno najozbiljniji na političkoj sceni.

A znate što još? Mene smeta kada predsjednicu napadaju zbog stvari koje nemaju veze s politikom. Jako mi je diglo živac kada su pljuvali po njoj jer je s nogometašima slavila u Rusiji, a to su joj zamjerali licemjeri koji su također slavili uspjeh reprezentacije u svojim domovima!”, entuzijastično nam je objasnio jedan umirovljenik koji je htio ostati anoniman.

Milanović – loš premijer, idealan predsjednik

vlada rh
[ANKETA] Poznat datum održavanja predsjedničkih izbora: Hoćete li izaći na njih?

Iako je Zoran Milanović već predao svoje potpise, pronašli smo i nekoliko njegovih simpatizera:

“Idealna pozicija za njega u ovom trenutku je Pantovčak. Ja vam inače glasam malo desnije ili po centru, ali u ovih par godina je Milanović nekako nedostajao. Za premijera ga nikad ne bi birao jer je tamo dokazano loš.

Ali u politici morate pažljivo birati za koga će te glasati, ne smijete ići slijepo. Iskreno mislim da bi bio dobar predsjednik zato što zna reći prave stvari i toga se ne treba stidjeti. Nisam potpisao za njega jer nisam bio naletio na štand, neću nikom drugom dati potpis, ali Zoki ima moj glas”, kazao nam je još jedan anonimni umirovljenik.

Za Škoru glasaju jer im HDZ ne valja

Za HDZ i SDP najčešće glasuju umirovljenice starije od 70 godina

Dvije umirovljenice koje smo sreli na klupi oko Strossmayerovog trga pričale su o politici pa smo i njih zamolili za mišljenje.

“Problem je nama običnim ljudima odabrati jer nikad ne znaš jesu li ti novi kandidati prava stvar ili lopine. Zato ja za HDZ nikad neću glasati dok sam živa, ali ću svoj glas dati gospodinu Škori. Njegove pjesme nama starijima bude emocije, a to nije lako postići.

Sjećam se Škore svih ovih godina i mogu reći da je sazrio u ozbiljnog gospodina”, kazala nam je jedna od njih.

Druga umirovljenica je pažljivo slušala i potvrdno kimala glavom:

“Zasad ću i ja za Škoru. Šta imam od tih silnih političara uopće ne znam, a i nije da se oni baš trude oko nas”, potvrdila je druga umirovljenica.

Kolakušićevi birači kratki i jasni, a puno umirovljenika uopće ne planira izaći na izbore

[KOMENTAR] Kako glasati na predsjedničkim izborima kada znate da NITKO neće povećati mirovine?

Kratko smo porazgovarali i s nekolicinom Kolakušićevih glasača koji su bili kratki i jasni – “Samo Mislav!”. Nisu bili raspoloženi za ulaženje u detalje svog odabira.

Međutim, zabrinjavajuće velik broj starijih nam je kazao kako ne postoji teoretska šansa da glasaju na izborima:

“To je bijeda. Jad i bijeda. Samu sebe krivim zato što ne glasam, a s druge strane svake godine nikakav izbor. Ja sam vam od osamostaljenja možda glasala dva puta na izborima, a od politike mi konstantno pada mrak na oči”, kazala nam je Anica.

I dok neke politika i političari čini bijesnima, neki su apsolutno ravnodušni prema izborima:

“Gospon, nisu vam ti izbori velika frka koliko se priča. Pa mi već trideset godina pričamo o promjenama, čudi me da smo toliki bedaci da uvijek velik broj Hrvata u to povjeruje. Ta nedjelja će biti kao i svaka druga, a televizor neću ni upaliti”, mirno nam je ispričao umirovljenik Ante.

Umirovljenici otkrili za koga će glasati i objasnili zašto su njihovi kandidati najbolji
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap