[ANKETA] Poznat datum održavanja predsjedničkih izbora: Hoćete li izaći na njih?

Josip Mihaljević
14. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Prvi krug predsjedničkih izbora održat će se 22. prosinca, kazao je premijer na današnjoj sjednici Vlade. Sada su poznati i rokovi kada i dalje potencijalni predsjednički kandidati moraju skupiti 10.000 potpisa kako bi njihova kandidatura postala valjana.

vlada rh

Foto | YouTube screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je na današnjoj sjednici kazao kako će se prvi krug predsjedničkih izbora održati 22. prosinca, piše N1.

“Danas ćemo donijeti odluku o raspisivanju predsjedničkih izbora. Predsjednički izbori će biti prvi krug 22. prosinca. Rokovi počinju teći od 21. ili 22. studenog, to ćete vi odrediti ministre Malenica. Dakle, slijedi prikupljanje potpisa, odluka Državnog izbornog povjerenstva i kampanja koja će trajati 15-ak dana do ponoći 20. prosinca”, ustvrdio je Plenković.

Za manje od deset dana i dalje potencijalni predsjednički kandidati morat će u 12 dana skupiti 10 tisuća potpisa

[VELIKA ANKETA] Napeto pri vrhu u umirovljeničkoj anketi za predsjedničke izbore, glasajte!

građana kako bi im kandidatura postala valjana. Kandidati velikih stranaka s time neće imati problema jer će im članstvo odraditi posao, dok bi kandidati s podrškom manjom od 2 posto mogli ispasti iz utrke ne uspiju li skupiti te potpise.

Oni koji uspiju će na kampanju moći potrošiti do osam milijuna kuna. Budući da se prvi krug izbora održava neposredno prije Božića, velik broj ljudi će biti kod kuće i izlaznost bi mogla biti nešto veća.

Drugi krug predsjedničkih izbora će se održati dva tjedna kasnije, 5. siječnja 2020. godine.

[ANKETA] Poznat datum održavanja predsjedničkih izbora: Hoćete li izaći na njih?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap