Umirovljenici neće glasati za umirovljeničke opcije: ‘Oni predstavljaju samo sebe, a ne nas penzionere’

Ana Kanazir
2. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Na izborima za Europski parlament pronaći će se i lista dvije umirovljeničke opcije. Tako ćete moći glasati za Hrvatsku stranku umirovljenika, ali i za platformu Umirovljenici zajedno. Osim za samu listu, moći ćete glasati i za same kandidate na tim listama, a kako ste nam otkrili u našoj posljednjoj anketi, vas čak 54 posto neće glasati za ove opcije. S druge strane, vas 21,5 posto će glasati za njih jer mislite da mogu puno toga napraviti.

Hsu i Umirovljenici zajedno na grupnoj fotografiji

Dio kandidata s liste HSU-a i Umirovljenici zajedno | Foro: Facebook

Izbori za Europski parlament su svakim danom sve bliži, a 9. lipnja ćete tako moći glasati i za dvije umirovljeničke liste. Ipak, većina vas je priznalo kako ih neće odabrati.

Hsu i Umirovljenici zajedno na grupnoj fotografiji
Objavljene su izborne liste i kandidati za EU izbore: Evo koga su ponudile umirovljeničke opcije

Kao što smo pisali ovdje, HSU i platforma Umirovljenici zajedno su se odlučili kandidirati za nadolazeće europske izbore. I jedni i drugi su otkrili dio svojih planova u slučaju da uđu u EU parlament, a otkrili su i koja imena će se pronaći na listi.

Ipak, čini se kako vas, naše čitatelje, njihovi planovi i nisu previše oduševili pa je vas 54,01 posto, odnosno vas 532 otkrilo kako neće glasati za navedete kandidate, a vas 21,52 posto ili 212 osoba su otkrile kako će glasati za njih jer misle da mogu puno toga napraviti. Zlatnu sredinu zauzeo je odgovor: ‘Ne, neću izaći na izbore’, za koji je svoj glas dala 241 osoba, odnosno vas 24,47 posto.

Što se tiče samih komentara na našem Facebook profilu i oni su bili raznoliki, a donosimo samo neke: ‘Bojkotirati ove izbore, kao da ih nema, paraziti’, ‘Je li itko ikad od navedenih osoba na listi napravio nešto za boljitak umirovljenika? Samo pitam’, ‘Svi ovi trče za eurima, briga njih za umirovljenike, ništa nisu napravili, sve neki duplići,…’, ‘Oni predstavljaju samo sebe, a ne nas penzionere’, ‘Ma neće ići’.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap