Umirovljenica u Splitu zaplakala nasred ulice, velikodušni mladić oduševio zemlju divnom gestom

Josip Mihaljević
17. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Dobar komad malih mirovina naših umirovljenika odlazi na režije, a umirovljenici su po tom pitanju redovni i odgovorni platiše. Jedna umirovljenica iz Splita je putem do pošte izgubila novce za režije, a u pomoć joj je uskočio potpuni stranac!

Ilustracija: Pixabay

Umirovljenici redovno i odgovorno ispunjavaju svoje financijske obaveze iako kao velika skupina imaju itekako skromna primanja. Ne plate li režije na vrijeme, problem može vrlo brzo eskalirati, a iz ovrha se sa svojim mirovinama ne mogu izvući.

Njihovi su budžeti striktno definirani, točno znaju koliko imaju za režije, hranu, a na luksuz ne mogu ni pomišljati. Ne treba napominjati da je manevarski prostor sužen malim mirovinama te da neočekivani financijski trošak teško mogu podnijeti.

Tako je jedna splitska umirovljenica tijekom jučerašnjeg kišnog ponedjeljka išla podmiriti svoje režije, ali je u pošti na šalteru shvatila da je novac putem – izgubila, piše dalmatinskiportal.hr.

Nesretna umirovljenica je zaplakala nasred ulice, a nepoznati mladić joj je prišao i pitao zašto plače. Nakon objašnjenja, on je zbrojio račune i dao joj malo više nego što je bilo potrebno.

Dalmatinskom portalu javila se unuka umirovljenice:

“Kaže da ju je nasmijao, zagrlio i rekao da će sve biti u redu. Užasni kišni dan i ova nesretna godina, a baš me obradovalo momkovo srce. Želim mu zahvaliti, makar ovim putem, ako ikada vidi”, kazala je za Dalmatinski portal.

Baka ga je opisala kao plavookog, mirnog i kulturnog momka u kasnim 20-im ili ranim 30-im godinama. Ima smeđu dužu kosu i bradu, a nosio je crvenu kariranu jaknu s bijelim ovratnikom.

“Hvala ti od srca! Želim ti puno zdravlja i sreće”, poručila je unuka nepoznatom mladiću.

Vijest se od jutros munjevito proširila dobrim dijelom medija, a skupila je velik broj komentara koji su mladiću izrazili podršku.

Umirovljenica u Splitu zaplakala nasred ulice, velikodušni mladić oduševio zemlju divnom gestom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap