Umirovljenica Marija ulaže u trezorske zapise: ‘Bolje nego da su ti novci kod kuće’

Jasmina Grgurić Zanze
29. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

Interes za ulaganje u novom krugu trezorskih zapisa među građanima je velik od prvog dana. Poslovnicu Fine posjetila je i umirovljenica Marija iz Zagreba. Na ulaganje se odlučila jer igrom slučaja ima taj novac. Ne zna kolika je dobit, ali sigurno je bolje, kaže, nego da taj novac stoji kod kuće. Inače, ulaganje na tri mjeseca donosi 3,75 posto godišnjeg prinosa, a na godinu dana 3,65 posto.

Umirovljenica Marija ulaže u trezorske zapise | Snimak zaslona RTL Danas

Umirovljenica Marija ulaže u trezorske zapise | Snimak zaslona RTL Danas

Novi krug upisa trezorskih zapisa počeo je ovaj tjedan, o čemu smo pisali ovdje, a interes građana prvih je dana velik. Prva opcija ulaganja je s rokom od 91 dan, s godišnjim prinosom od 3,75 % i zaradom od 9,26 eura za minimalni iznos upisa na tri mjeseca. Druga je s rokom od godinu dana i prinosom od 3,65 %, uz minimalnu zaradu od 35,12 eura.

Novčanice od 5, 10 i 20 eura.
Trezorski zapisi od danas ponovno dostupni građanima: Evo koji su uvjeti

Minimalni iznos ulaganja za jedan tromjesečni trezorski zapis iznosi 990,74 eura, odnosno 964,88 eura za onaj s dospijećem od godinu dana. To znači da će građani po dospijeću dobiti tisuću eura za jedan zapis. Na jednom trezorskom zapisu na rok ulaganja od tri mjeseca moći će zaraditi 9,26 eura, a na onom kojem je dospijeće za godinu dana 35,12 eura.

Na ulaganje u trezorske zapise se odlučila i umirovljenica Marija iz Zagreba.

– Evo imam slučajno te novce pa ću uložiti u trezorske zapise. Nemam pojma koliko ću dobiti, samo da nisu kod kuće, rekla je Marija za RT Danas, prenosi net.hr.

Na ulaganje zbog većih kamata odlučio se i Jurica, a isti je razlog ponukao i ostale građane da učine nešto s novcem koji bi im inače stajao na tekućem računu ili kod kuće.

Ciljani iznos koji država želi prikupiti putem svojih vrijednosnih papira je 900 milijuna eura. Rok upisa trezorskih zapisa je 3. lipnja do 11 sati. Datum izdanja trezorskih zapisa je 6. lipnja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap