Umirovljenica iz Međimurja ipak ubijena! Pretučena i ostavljena da umre

Jasmina Grgurić
20. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Dva dana nakon što je susjeda pronašla beživotno tijelo 77-godišnje umirovljenice Ane Strahije kako leži u lokvi krvi na podu svoje kuće, potvrđeno je ono što je policija otpočetka sumnjala. Starica je brutalno pretučena i ostavljena da umre. Motiv bi svakako mogao biti novac, jer je žena živjela od inozemne mirovine i sigurno imala ušteđevinu. No, najtragičnije jest što deset dana nitko nije znao da je mrtva.

Ilustracija: Pixabay

Imućna 77-godišnja umirovljenica Ana Strahija u svome domu u međimurskom Novakovcu početkom veljače ipak je umrla nasilnom smrću, potvrdila je policija dva dana nakon što je njezino tijelo pronašla susjeda. Žena koja je živjela sama od  njemačke mirovine ležala je mrtva u svome domu desetak dana, da nitko od prijatelja, rodbine i susjeda za to nije znao.

Provalio, napao ju i nanio višestruke ozlijede

“Obavljenim očevidom te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je početkom veljače 2020. godine u Novakovcu, Ulici Vladimira Rojka, nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću. Tijekom provale počinitelj je u jednom trenutku i fizički nasrnuo na 77-godišnju vlasnicu te ju pritom usmrtio. Obdukcijom mrtvog tijela preminule nije utvrđen točan uzrok smrti, dok su na tijelu pronađene višestruke ozljede” – objavila je jučer Policijska uprava međimurska koja traga za ubojicom te moli građane da im dojave ako nešto znaju o ovom tragičnom slučaju.

novcanik
Koliko smo sigurni? Djevojka usred dana starca bacila na pod i opljačkala ga!

Istragu je otežala činjenica da se ubojstvo dogodilo najmanje deset dana prije nego što je sasvim slučajno Anu Strahiju susjeda ugledala kako leži mrtva na podu u lokvi krvi. Navratila je kod nje po jaja, jer joj se prethodno nije javljala. Sumnja se da je motiv razbojništva i ubojstva novac, jer je umirovljenica živjela od inozemne mirovine koju je zaradila kao spremačica u Njemačkoj te sigurno imala ušteđevinu. U kuću su joj i ranije provaljivali te iz škrinje otuđili veću količinu zlata, no razbojnik je pronađen, a nakit vraćen.

Susjedi su u strahu i uopće se ne osjećaju sigurno, jer ih je većina svoju mirovinu i ušteđevinu zaradila radom u inozemstvu, stari su i žive sami, zbog čega bi se mogli naći na meti razbojnika koji su spremni i na ubojstvo žrtve.

Ni sin nije znao da je mrtva već desetak dana

 “Susjedu je sasvim slučajno našla jedna gospođa koja je došla k njoj kupiti jaja jer ona ima domaće kokice. Dozivala ju je, ali joj nije odgovarala. Vidjela je upaljeno svjetlo, a ulazna vrata bila su provaljena. Kad je ušla, vidjela ju je u lokvi krvi, stvari su bile razbacane. Kažu da je ubijena” – rekla je za Jutarnji prva susjeda nesretne žene.

Susjedi Anu pamte kao vitalnu i energičnu ženu koju su svakodnevno viđali dok je biciklom odlazila u centar sela do trgovine, ambulante ili ljekarne. Kad je danima nisu vidjeli, pripisali su to vremenskim uvjetima. No, posljednji su je put vidjeli desetak dana nego što je pronađena mrtva. No, ostaje otvoreno pitanje kako to da njezin sin deset dana nije znao da mu je majka mrtva, a živi u samo kilometar udaljenom susjednom selu.

 

Umirovljenica iz Međimurja ipak ubijena! Pretučena i ostavljena da umre
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap