Koliko smo sigurni? Djevojka usred dana starca bacila na pod i opljačkala ga!

Jasmina Grgurić
19. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Ubojstva, pljačke i razbojništva u kojima su meta sve češće starije osobe posljednjih mjeseci redovno pune policijska izvješća. Jedan takav slučaj, koji je umalo završio kobno, dogodio se prošli tjedan u Varaždinu gdje je policija danas izvijestila o dovršenom kriminalističkom istraživanju. Starca je, naime, usred dana u središtu grada na pod bacila djevojka kako bi se domogla njegova novčanika.

novcanik

Ilustracija: Pixabay

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim mladićem i 27-godišnjom ženom.

Djevojka je 12. veljače oko 13 sati u Trenkovoj ulici u Varaždinu počinila razbojništvo nad 80-godišnjakom. I to na način da mu je prošla na ulici, bacila ga na tlo i pritom mu iz unutarnjeg džepa jakne otela novčanik s novcem. Naknadno je dio novca dala 19-godišnjaku koji je znao da je novac pribavljen kaznenim dijelom.

Protiv 27-godišnjakinje će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo razbojništva, a protiv 19-godišnjaka za  kazneno djelo prikrivanja, izvijestila je danas Policijska uprava Varaždinska.

kuća ubijene
Ubojica starice iz Zagorja pronađen: 26-godišnjaku prijeti 40 godina zatvora za brutalno ubojstvo

Kako ovo nije prvi ovakav slučaj koji se dogodio usred bijela dana u središtu grada, postavlja se pitanje koliko smo sigurni.  Trebamo li strepiti za vlastitu sigurnost i imovinu dok šećemo po suncu centrom te koliko smo tek u opasnosti pod okriljem noći ili u manjim, zabačenim mjestima?

Ovo pitanje otvorio je i slučaj smrti u Međimurju, gdje je prije dva dana u obiteljskoj kući u Novakovcu pronađeno tijelo 77-godišnjakinje pri čemu policija sumnja na nasilnu smrt. Žena je živjela sama, mirno i povučeno te se sama brinula o sebi. U kuću su joj posljednjih godina provalili nekoliko puta, otuđili joj veliku količinu zlatnine, a nagađa se kako se na meti ovoga puta mogla naći njezina inozemna mirovina za koju je netko očito znao.

Najgore od svega, mrtva u kući ležala je deset dana, da ni obitelj ni prijatelji nisu znali kako više nije živa. Tijelo je pronašla susjeda koja je navratila po jaja, jer joj se prethodno nije javljala na telefon. Nakon ovog događaja, susjedi su izjavili da se ne osjećaju sigurno u svom selu.

Koliko smo sigurni? Djevojka usred dana starca bacila na pod i opljačkala ga!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap