Umirovljenica (88) završila u bolnici nakon što je vidjela iznos računa za vodu

Luka Kalac
12. prosinca 2023.
Novosti
A- A+

Koliko visina računa utječe na psihofizičko zdravlje umirovljenika potvrđuje priča sa sjeverozapada Italije. Gospođa Caterina Giovinazzo je dobila račun za vodu na kojem je pisalo da je dužna platiti 15.000 eura, a stvar je postala još gora onog trena kada je shvatila da joj je banka s računa skinula polovicu tog iznosa. Nakon te naplate, gospođi je pozlilo te je hospitalizirana i smještena u jedinicu intenzivne njege.

Sijedu umirovljenicu s naočalama muči glavobolja i hvata se za čelo

Umirovljenica | Foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Gotovo svi strepimo dok otvaramo kuvertu u kojoj je račun za režije, ali kada je talijanskoj umirovljenici došao račun za vodu, morali su je hospitalizirati. Naime, 88-godišnja Caterina Giovinazzo iz općine Camporosso, smještene na samom rubu talijansko-francuske granice, dobila je obračun potrošene vode za period od kolovoza do listopada u iznosu od nevjerojatnih 15.339 eura.

Njezini sinovi su se za pomoć obratili medijima

Vidjevši iznos na računu za struju koji je dobila na kućnu adresu, umirovljenici nije bilo dobro jer je prema njenoj vlastitoj računici račun trebao iznositi samo 55 eura. Umjesto toga, račun je iznosio visokih 15.339 eura. Da stvar bude gora za gospođu Giovinazzo, tvrtka koja joj šalje račune za vodu je 4. prosinca već podigla polovicu iznosa s njene debitne kartice. Nakon te naplate računa, gospođa je hospitalizirana i smještena u jedinicu intenzivne njege.

Računanje eura
Više od polovice čitatelja plaća račune internetskim bankarstvom: 'Prvo režije, a onda što ostane'

U brizi za majčin život te frustrirani ovakvom greškom, njezini sinovi su podijelili tužnu priču s predstavnicima lokalnih medija. Srećom, shvativši pogrešku, banka je stala na njenu stranu pa joj je vraćen iznos od 7.669 eura koji joj je uzet s računa te je blokirana isplata druge rate, piše genova.repubblica.it.

Posipanje pepelom

Vodovodna tvrtka prijavila je neispravnu potrošnju od 4.182 kubika vode, jer je prema prethodnim računa gospođe Giovinazzo utvrđeno kako je inače trošila svega nekoliko kubika.

– Što se tiče slučaja Giovinazzo Caterina, obavještavamo vas da smo odmah započeli potrebne provjere i kontaktirali gospođinu obitelj, potvrdivši im da je faktura od više od 15.000 eura netočna jer je netočno izračunata. Stvarna potrošnja je 55 eura, navodi tvrtka iz koje su poručili kako je račun storniran, piše bTV.

Obitelji starije žene još nije jasno kako je došlo do ovakve greške u vodovodu koji je poslao račun, ali i u banci koja je skinula novac s njenog računa.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap