Veliki jubilej: Udruga invalida rada Zagreba slavi 56 godina postojanja bogatim dvodnevnim programom

Milan Dalmacija
20. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Udruga invalida rada Zagreba će dvodnevnim programom sljedećega tjedna obilježiti 56 godina svog postojanja. Tom će prilikom predstaviti programe koje neprekidno provode već gotovo dva desetljeća, podijeliti nagrade, priznanja i zahvalnice, a potom organizirati i prigodno druženje te izložbu fotografija svojih članova.

Udruga invalida rada Zagreb | Foto: uir-zagreb.hr

Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Udruga invalida rada Zagreba (UIRZ) će obilježiti 56. obljetnicu svoga osnutka dvodnevnim programom – tematskom tribinom i druženjem uz izložbu umjetničkih fotografija. Nakon dvogodišnje pauze zbog strogih protuepidemijskih mjera, organizirati će događanja u oba dana uživo.

Invalidi rada i umirovljenici pokazat će da se nisu predali apatiji i otuđenosti

U utorak, 27. rujna, održat će tribinu naziva “UIRZ za SVE”. Tom će prigodom javnosti detaljno predstaviti programe koje UIR Zagreba neprekidno provodi već dvadesetak godina, a čiji su izravni korisnici invalidi rada i ostale osobe s invaliditetom: Pravno savjetovalište, Klupske aktivnosti, Ljetovanje, Rekreacijsko-zdravstveni program i Mobilni tim.

Programe će predstaviti pet dugogodišnjih zaposlenika UIR Zagreba s bogatim iskustvom u provedbi navedenih programa. Po završetku tribine, uslijedit će svečana dodjela nagrada, priznanja i zahvalnica pojedincima i institucijama koji su na neki od brojnih načina doprinijeli promicanju prava i interesa invalida rada i osoba s invaliditetom, kao i radu, funkcioniranju ili promicanju rada UIR Zagreba.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

U Hrvatskoj gotovo 100.000 invalida rada

Idućeg dana, u srijedu, 28. rujna organizirat će prigodno druženje u prostorijama UIR Zagreba, na adresi Nova cesta 86 u Zagrebu, uz otvorenje izložbe umjetničkih fotografija, polaznika radionice digitalne fotografije. Uz činjenicu da će sva događanja biti organizirana i održana uživo, objave s tih događanja bit će dostupne na YouTube kanalu UIR Zagreba, od četvrtka, 29. rujna.

– Velik broj članova UIR Zagreba, otprilike njih 7.000, prepoznaje svakodnevne napore i trud UIR Zagreba u nastojanjima poboljšanja kvalitete života invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom kroz različite inicijative pozitivnih društenih promjena u njihovu korist, izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Prema statističkim podacima Izvješća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, koje se objavljuje jednom godišnje, na dan 30.09.2021. godine, u Republici Hrvatskoj su bile registrirane ukupno 586.153 osobe s invaliditetom. Prema podacima Statističkih informacija Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koje se objavljuju jednom mjesečno, u lipnju 2022. godine, u Republici Hrvatskoj je registrirano 93.324 invalida rada, što predstavlja 15,92 posto ukupnog broja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. UIR Zagreba danas okuplja gotovo 7.000 članova što predstavlja 31,39 posto ukupnog broja invalida rada na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Veliki jubilej: Udruga invalida rada Zagreba slavi 56 godina postojanja bogatim dvodnevnim programom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap