U Hrvatskoj 38 zaraženih, najavljene kazne od 8.000 kuna za kršenje izolacije

Josip Mihaljević
14. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Nacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima u 16 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu. Danas ujutro su potvrdili pet novih slučaja zaraze koronavirusom, a ukupna brojka sada iznosi 37 osoba.

beroš božinović

Foto: Ministri Vili Beroš i Davor Božinović | Youtube screenshot

Nacionalni stožer Civilne zaštite upravo je iznio nove informacije vezane za koronavirus u Hrvatskoj. Ministar Božinović kazao je kako si situacija u Europi pogoršava u smislu da i dalje raste broj zaraženih. Rekao je i kako policija puni podatke o osobama kojima je određena samoizolacija te da će provjeravati drže li se te osobe zadanih mjera. Onima koji se ne pridržavaju samoizolacije – predviđene su kazne od 8.000 kuna.

 

Ministar Beroš potvrdio je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a s jutrašnjih pet slučajeva, ukupni broj zaraženih je 38. Napomenuo je da također imamo dvije osobe koje su ozdravile.

Dosad je ukupno testirano 616 uzoraka i u ovom trenutku su još 24 uzorka na testiranju. Pod zdravstveni nadzor do sad je stavljeno 6300 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom. U Republici Hrvatskoj u karantene je smješteno 47 osoba.

U Hrvatskoj 38 zaraženih, najavljene kazne od 8.000 kuna za kršenje izolacije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap