Stranka umirovljenika poziva ministra Marka Pavića da podnese ostavku!

Jasmina Grgurić Zanze
21. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

“Aktualni ministar mirovinskog sustava ne zaslužuje više našu podršku i javno mu preporučamo i pozivamo da slijedi postupke njegove donedavne kolegice i bivše ministrice. Dok ne bude prekasno i za njega i sve nas!” – pozvala je danas Stranka umirovljenika.

Predsjednik Stranke umirovljenika, Lazar Grujić Snimak zaslona/N1

Reagiranje upućeno ministru rada i mirovinskog sustava, Marku Paviću, oko situacije s Agrokorom poslala je danas Stranka umirovljenika. Tekst pod naslovom “Ministre Paviću, ponekad je potrebno slijediti starije i iskusnije!” potpisuje predsjednik SU-a, Lazar Grujić i objavljujemo ga u cijelosti:

“Malo po malo izlaze na vidjelo informacije vezane uz udjele dioničara u pojedinim Agrokorovim poduzećima i gubici koje će pri otpisu potraživanja pretrpjeti. Naime, cjelokupan proces spasa Agrokora svodi se na otpis dugova, a kome koliko i kada predmet je sporazuma koji bi se trebao do 10. srpnja potpisati. Nažalost, poučeni dosadašnjim iskustvima, kada su pojedinci grabili iz potonulog diva samo za sebe, možemo očekivati kako će se na isti način pristupiti i otpisu dugova. Prema babi i stričevima, političkoj moći i onome tko će vratiti veću proviziju. I to sve u okviru zakona koji su si pohlepni lihvari sami napisali te onako usput ispustili odredbu o sukobu interesa. No, u skupinu odgovornih za ova nedjela može se priključiti i aktualni ministar mirovinskog sustava koji je Stranku umirovljenika početkom afere Agrokor napao za neodgovornost i širenje panike!

Stranka umirovljenika ministru: Je li trgovina povlaštenim informacijama ugrozila mirovine?

A samo smo upozorili kako će i mirovinski fondovi u ovoj financijskoj raboti također biti na gubitku! Vidljivo je da smo bili potpuno u pravu, jer je ovih dana objavljeno da će samo u Ledu dva mirovinska fonda izgubiti 200 milijuna kuna. I sad kad nam kažu da taj proces neće nikoga oštetiti, pitamo se čiji su novci u mirovinskim
fondovima? Zar to nisu naši novci koje smo izgubili? Stoga još jednom ponavljamo kako je to tek početak, jer slijedi još gori scenarij i negativne ekonomske posljedice ove pravno-financijske operacije u režiji bivše potpredsjednice Vlade.

Među onima koji nas uvjeravaju da nitko neće izgubiti su i pojedinci iz Sabora koji bi trebali zastupati interese umirovljenika. Nažalost, provodeći vrijeme na tajnim ručkovima sa smijenjenom potpredsjednicom Vlade ušli su u neki drugi, virtualni svijet i time zaboravili na svakodnevicu i muke umirovljenika. Nadamo se kako osim ovih poslovnih ručkova, policijski pregled kompjutora, praćenje SMS-ova i elektroničke pošte ministrice koja je abdicirala neće pokazati i neke daleko gore stvari! Poput udruženog financijskog pothvata za spas privatnog mirovinskog
osiguranja ili štedno-kreditne zadruge koji je imao za glavni cilj osobnu materijalnu korist.

Sve u svemu aktualni ministar mirovinskog sustava ne zaslužuje više našu podršku i javno mu preporučujemo i pozivamo da slijedi postupke donedavne njegove kolegice i bivše ministrice. Dok ne bude prekasno i za njega i sve nas!” – zaključila je u današnjem reagiranju Stranka umirovljenika.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap