Stranka umirovljenika ministru: Je li trgovina povlaštenim informacijama ugrozila mirovine?

Jasmina Grgurić Zanze
14. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

“Na početku afere Agrokor aktualni ministar mirovinskog sustava nakon našeg reagiranja izjavio je da smo neodgovorni, širimo nepotrebnu i neargumentiranu paniku te da su mirovine sigurne… S vremenskim odmakom možemo ga sada zapitati je li trgovina povlaštenim informacijama ugrozila mirovine i tko je pri tome neodgovoran? On, Vlada ili mi u Stranci umirovljenika koji smo na vrijeme upozorili na radnje koje pogoduju bliskima vladajućim.”

Ilustracija: Pixabay

Stranka umirovljenika osvrnula se na aferu Agrokor i trgovanje povlaštenim informacijama, a njihovo reagiranje koje potpisuje predsjednik Lazar Grujić prenosimo u cijelosti:

“Na početku afere Agrokor aktualni ministar mirovinskog sustava nakon našeg reagiranja izjavio je da smo neodgovorni, širimo nepotrebnu i neargumentiranu paniku te da su mirovine sigurne… S vremenskim odmakom možemo ga sada zapitati je li je trgovina povlaštenim informacijama ugrozila mirovine i tko je pri tome neodgovoran? On, Vlada ili mi u Stranci umirovljenika koji smo na vrijeme upozorili na radnje koje pogoduju bliskima vladajućim. Na štetu umirovljenika – mirovinskih fondova koji su na ovaj način rada opljačkani u režiji Vlade i premijera Andreja Plenkovića.

Oštećeni mirovinski fondovi

Isto smo tako upozorili na osobe koje su bile uključene u proces reprivatizacije Agrokora kojima je zajednička poveznica propala firma Metronet. Upozorili smo kako su ti isti ljudi ili sada već dobro znana skupina Borg oštetili državu za 300 miijuna kuna. No unatoč tome dali smo im u ruke novu financijsku igračku koju su naravno ponovno obilato iskoristili u svoje svrhe. Jesu li pri tome kao i u slučaju prodaje osiguranja u Austriji za firmu CAIB, preteču Hypo banke koja je poslužila za pranje crnog novca od Gadafija i Huseina, samo nečije lutke na koncu nije od presudne važnosti. Činjenica je kako su mirovinski fondovi oštećeni, pojedinci i neke firme situaciju su iskoristile za svoje svrhe, a nakon godine dana tamo smo gdje smo i bili. Agrokor je predan u ruke ruske banke!

Nažalost ovaj scenarij nije prepoznao pa čak i sada ne želi i predsjednik vlade gospodin Plenković, što neodoljivo podsjeća na činjenicu koju smo imali prije nekoliko godina. Najperspektivniji hrvatski političar, poliglot, retoričar za kojeg je bilo osigurano mjesto u institucijama Europske unije završio je u zatvoru! Stoga ponavljamo izreku kako je povijest učiteljica života i tko to zaboravlja ne može uživati u sadašnjosti i planirati budućnost – piše u priopćenju SU.”

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap