Stožer otkrio nove brojke, ponovili kako je preminuli iz Istre odbio hospitalizaciju

Josip Mihaljević
26. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke u 9 sati na konferenciji za medije. Broj zaraženih i dalje raste, ali ne eksponencijalno.

beros

Foto: FB screenshot

Ministar Vili Beroš kazao je kako imamo 39 novooboljelih u odnosu na 16 sati jučer poslijepodne, ukupno 481:

“Ako kompariramo povećanje od jučer u 9 ujutro, imamo 63 novih potvrđenih bolesnika, što znači da i dalje držimo situaciju pod kontrolom, da nema eksponencijalnog broja zaraženih. To je od iznimne važnosti i nadamo se da ćemo mjerama zadržati to povećanje”, kazao je Beroš.

Beroš je kazao kako je ukupno testirano 3958 sumnjivih bolesnika, a samo jučer je izvršeno 566 testiranja, a Krunoslav Capak je kasnije dodao da idemo prema brojci od 1000 testova na dan.

Na respiratoru je 14 bolesnika, od kojih je jedna osoba kritično.

U samoizolaciji je 18.601 osoba, manje nego jučer, ali to je zato što period od 14 dana za mnoge građane prolazi i oni izlaze van iz samoizolacije.

Ponovili kako je preminula osoba u Istri odbila hospitalizaciju

Istra tuguje za svojim Ninom (70), prvom žrtvom koronavirusa u Hrvatskoj

Na jučerašnjoj konferenciji je potvrđeno kako je prvoj preminuloj osobi u Istri uzrok smrti COVID-19, a ministar Beroš je danas predstavio dio nalaza zdravstvene inspekcije koja je provedena oko tog slučaja:

“Zdravstvena inspekcija je postupala odmah prvog dana, otišli su na teren i razgovarali sa svim relevantnim i uključenim osobama. Ono što je meni u ovom trenutku poznato je da klinička slika nije bila jača, da je dežurni epidemiolog preporučio hospitalizaciju, čak i pozvao sanitetski prijevoz. Međutim, na intervenciju obitelji koja je smatrala da u tom trenutku to nije potrebno, storniran je sanitetski prijevoz. To su moje trenutne informacije, još su određeni izvidi u tijeku”, kazao je Beroš.

 

 

Stožer otkrio nove brojke, ponovili kako je preminuli iz Istre odbio hospitalizaciju
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap