Sever s novom idejom: “Porezom na nove tehnologije financirati nezaposlenost i mirovinski sustav”

Josip Mihaljević
20. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever danas je iskazao podršku sindikatima obrazovanja, kao i Nezavisnom cestarskom sindikatu koji štrajka u Varaždinu. Uz to, iznio je i neke nove sindikalne prijedloge koji se tiču financiranja mirovinskog sustava.

krešo sever

Foto: Krešimir Sever | Tea Ovničević, mirovina.hr

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever danas je dao punu podršku sindikatima obrazovanja, koji su od danas nadalje krenuli u opći štrajk koji će trajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, piše Index.hr. Uz to, podržao je i manje medijski popraćen štrajk, onaj Nezavisnih cestarskih sindikata koji štrajkaju u Varaždinu.

“U sjeni ovog velikog, događa se i štrajk manjeg opsega, onaj Nezavisnog cestarskog sindikata. On traje niz dana u poduzeću za ceste u Varaždinu, i tu je zapelo kolektivno pregovaranje. Nije tu samo pitanje da mi očekujemo solidarnost, nego moramo biti i solidarni jedni s drugima”, kazao je Sever.

Uskoro se održava 6. sabora NSH-a pod geslom “Radnik uvijek vrijedi više” na kojem je iznio neke nove sindikalne prijedloge. Oni se odnose na ovaj turbulentan period ljudske povijesti i na nove tehnologije i tehnološke procese koji drastično mijenjaju područje ljudskog rada, te utječu na pojačana otpuštanja radnika.

“Trebalo bi, umjesto otpuštanja, skraćivati radno vrijeme uz zadržavanje visine plaće. Trebalo bi uvesti i poreze na nove tehnologije i njihove enormne prihode, kojima bi se financiralo vrijeme nezaposlenosti radnika, mirovinski sustav i slično”, predložio je Sever.

Sever s novom idejom: “Porezom na nove tehnologije financirati nezaposlenost i mirovinski sustav”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap