Rokovi su sutra, a isplata preostalih covid dodataka kreće u srpnju!

Josip Mihaljević
29. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Sutra, 30. lipnja, je krajnji rok za dostavu dokaza o visini inozemne mirovine kako bi umirovljenici ostvarili pravo na covid dodatak. Prva isplata za ljude bez inozemnog staža već je izvršena, a druga, za umirovljenike koji imaju nešto staža izvan Hrvatske, očekuje se početkom srpnja.

Foto: Mirovina.hr

Sutra, 30. lipnja, je krajnji rok za dostavu dokaza o visini inozemne mirovine kako bi umirovljenici u Hrvatskoj (koji moraju udovoljiti i ostalim uvjetima isplate) dobili svoj covid dodatak.

Isplata je za većinu umirovljenika već gotova priča, budući da se krajem travnja on isplatio na račune oko 600 tisuća umirovljenika.

No, drugi dio predviđen je za one umirovljenike koji imaju nešto staža izvan Hrvatske. Oni, ako žele isplatu, moraju Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 30. lipnja dostaviti dokaz o iznosu inozemnih primanja ili izjavu da ne primaju nikakve prihode od stranog staža. Tek kada ispune taj dio, kvalificiraju se za isplatu covid dodatka koja se očekuje početkom srpnja.

Više o proceduri dostave dokaza možete pročitati OVDJE i OVDJE.,

Covid dodatak najavljen za 850 tisuća ljudi, ali ne zna se koliko će biti primatelja

Covid dodatak je najavljen kao jednokratna novčana pomoć za oko 850 tisuća hrvatskih umirovljenika, ali konačnih primatelja bi moglo biti dosta manje. HZMO smo početkom mjeseca pitali koliko su dostavljenih dokaza o iznosu strane mirovine zaprimili u prvih mjesec dana, ali oni su odgovorili da će taj podatak objaviti tek nakon isplate.

kune i euri
Koliko još covid dodataka treba isplatiti? Ne zna se

“Nakon obrade podataka, u prvoj polovici srpnja, imat ćemo točnu brojku korisnika koji su dostavili dokaz o iznosu inozemne mirovine isplaćene za ožujak 2021., odnosno izjavu da ne prima inozemnu mirovinu (korisnici koji su navršili inozemni staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na inozemnu mirovinu)”, odgovorili su nam iz HZMO-a.

 

Rokovi su sutra, a isplata preostalih covid dodataka kreće u srpnju!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap