Covid dodatak: Otvoreni rokovi za dostavu dokaza o visini inozemne mirovine, isplata u srpnju

Josip Mihaljević
4. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Ministar Josip Aladrović jučer je gostovao u našem podcastu i kazao kako je covid dodatak isplaćen na 650 tisuća računa. Sada još preostaje isplatiti ga korisnicima inozemnih mirovina koji HZMO-u trebaju dostaviti dokaz o visini inozemne mirovine.

kune i euri

Josipa Vrankulj | bauštela.hr

Covid dodatak isplaćen je za 650 tisuća građana, a još je preostalo isplatiti ga korisnicima koji koriste inozemnu mirovinu. Kako bi koristili pravo na covid dodatak, oni Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 30. lipnja moraju dostaviti dokaz o visini inozemne mirovine, a covid dodatak će im biti isplaćen u srpnju.

Rok za dostavu dokaza otvoren je jučer, 3. svibnja, a na internetskim stranicama HZMO-a dostupan je online obrazac na poveznici putem koje je omogućena dostava dokaza o visini mirovine iz inozemstva.

Od umirovljenika se traži da ispune podatke o imenu, prezimenu, datumu rođenja, OIB, kontakt broj, a putem obrasca možete priložiti dokaz o visini strane mirovine.

Taj dokaz može biti:

  • potvrda banke iz kojeg se vidi iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj osiguranja za ožujak 2021.
  • izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi iznos mirovine koju je uplatio inozemni nositelj osiguranja za ožujak 2021.
  • potvrda inozemnog nositelja o visini mirovine isplaćene za ožujak 2021. u netoiznosu

Dokazi se moraju dostaviti do 30. lipnja 2021. godine.

Osim online obrasca, dokaz se može dostaviti poštom ili osobno u područnoj ustrojstvenoj jedinici HZMO-a prema mjestu prebivališta uz popunjenu tiskanicu za dostavu podataka o visini inozemne mirovine.

Tiskanica se može preuzeti na internetskim stranicama HZMO-a, osobno u područnim ustrojstvenim jedinicama HZMO-a ili kupiti u prodavaonicama Narodnih novina.

Isplata je predviđena u srpnju, a iz Zavoda poručuju kako će korisnici o tome biti pravodobno informirani.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap