Ravnatelj bolnice u kojoj su pacijentice bile u istom krevetu prijavljen je: Odgovarali i djelatnici

Ana Kanazir
10. svibnja 2023.
Novosti
A- A+

Sredinom travnja se u bolnici u Sisku dogodila situacija gdje su dvije starije pacijentice stavljene na isti pokretni krevet. Da sve bude još bolje, otkriveno je kako je jedna od njih preminula istog dana, iako je ravnatelj javnosti rekao da su obje u redu. U bolnicu je vrlo brzo poslana inspekcija, a sada je protiv ravnatelja sisačke bolnice podignuta prekršajna prijava, a poduzete su i mjere protiv dvoje djelatnika.

Dvije pacijentice leže u istom pomičnom krevetu u bolnici u Sisku

Dvije pacijentice u istom krevetu | foto: Hitna uživo 194, Facebook

Slučaj u bolnici Sisak je zgrozio mnoge, a reagiralo je Ministarstvo zdravstva koje je sada dobilo izvješće inspekcije iz bolnice. Naknadno se javio i ravnatelj bolnice koji je otkrio kako su dvoje djelatnika razriješeno dužnosti.

Jedna pacijentica je preminula

Kao što smo već pisali u ovom tekstu, slučaj se dogodio u sisačkoj bolnici gdje su dvije starije osobe stavljene na isti krevet. Ravnatelj bolnice, Tomislav Dujmenović se nakon što je sve dospjelo u medije ispričao obitelji, ali rekao i kako je ovaj postupak bio nužan.

– U petak, u periodu od 13 do 15 sati bilo je više od 60 pacijenata, a od toga velik broj teških pacijenata koji su se morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati. U razmaku od oko sat vremena kolima HMP-a dovezene su tri teško bolesne osobe čije je stanje zahtijevalo reanimaciju i stavljanje na respirator u hitne boksove. Zbog nedostatka prostora u jednom su trenutku dvije ženske osobe bile smještene na istom ležaju, i to na vrlo kratko vrijeme, dok im nije osiguran adekvatan prostor, rekao je nakon kobnog događaja ravnatelj Dujmenović.

Ipak, kasnije se saznalo da je jedna od te dvije pacijentice preminula isti dan kada je nastala fotografija, dok je pet dana kasnije ravnatelj Dujmenović uvjeravao javnost da su pacijentice dobro, o čemu smo pisali ovdje.

Dvije pacijentice leže u istom pomičnom krevetu u bolnici u Sisku
Slučaj u Sisku dobio nastavak: Jedna od dvije pacijentice na istom ležaju preminula istog dana, ravnatelj tvrdio da je dobro

Poduzete su određene mjere

Kako navodi Index, Ministarstvo zdravstva je protiv Dujmenovića podiglo prekršajnu prijavu, podignut je i optužni prijedlog protiv zdravstvene ustanove zbog kršenja Zakona o zaštiti prava pacijenata, a obaviješteno je i Upravno vijeće OB Sisak koje će o utvrđenom nalazu zdravstveno-inspekcijskog nadzora poduzeti eventualne mjere sukladno svojim ovlastim.

Osim toga, ravnatelj bolnice je Ministarstvu zdravstva poslao obavijest o naknadno poduzetim mjerama, točnije, razriješen je dužnosti voditelj Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, gdje se sve i dogodilo, a predloženo je i razrješenje medicinske sestre koja je taj dan radila na trijaži i koja je pacijentice smjestila na isti ležaj.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap