Slučaj u Sisku dobio nastavak: Jedna od dvije pacijentice na istom ležaju preminula istog dana, ravnatelj tvrdio da je dobro

Ana Kanazir
24. travnja 2023.
Novosti
A- A+

U Općoj bolnici u Sisku se dogodio nevjerojatan slučaj prije otprilike tjedan dana. Naime, na isti su pokretni krevet stavljene dvije starije pacijentice, a fotografija tog prizora je zgrozila mnoge. Sada se govori o tome da je jedna pacijentica preminula istog dana, iako je ravnatelj Tomislav Dujmenović uvjeravao javnost da je situacija pod kontrolom i da su obje dobro i da su zbrinute.

Dvije pacijentice leže u istom pomičnom krevetu u bolnici u Sisku

Dvije pacijentice u istom krevetu | foto: Hitna uživo 194, Facebook

Sve se dogodilo u petak, 14. travnja, a slučaj je postao poznat javnosti pet dana kasnije, 19. travnja kada je ravnatelj bolnice rekao da su obje pacijentice dobro. Sara Kekuš za Dnevnik.hr piše kako su iz izvora u bolnici saznali da je jedna od njih preminula još 14. travnja, nakon što je nastala ta fotografija.

‘Ta bolnica je leglo nehumanog’

Dvije pacijentice leže u istom pomičnom krevetu u bolnici u Sisku
Katastrofalan prizor: U jednoj našoj bolnici su dvije starije pacijentice stavljene na isti krevet, evo što kaže ravnatelj

Podsjećamo, cijeli je slučaj na svojem Facebook profilu prvo podijelila udruga Hitna uživo 194, a nakon toga je fotografija iz objave zgrozila ljude diljem zemlje, o čemu smo pisali ovdje.  Javnosti se o slučaju obratio i ravnatelj, koji je rekao da je ovo bio izniman slučaj, ali i da je sve trajalo kratko, a dodao je i da su pacijentice zbrinute.

Ipak, čini se kako je situacija bila malo drugačija.

– Glavni tehničar je sve znao. Ta bolnica je leglo nehumanog. Trebali su otići po doktora, ali nisu, rekao je za Dnevnik.hr zdravstveni djelatnik iz bolnice koji je dobro upoznat sa situacijom, a koji je htio ostati anoniman.

Iz Obiteljskog doma za starije potvrdili smrt jedne korisnice

Na upit je li istina da je pacijentica preminula isti dan, ravnatelj je za Dnevnik.hr rekao kako je u tijeku stručni nadzor i kako ne može davati daljnje informacije.

– Što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smijemo iznositi u javnosti zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka, rekao je ravnatelj danas, iako je nakon kobnog događaja komentirao cijeli slučaj i govorio o stanju pacijentica.

Obje žene koje su taj petak hospitalizirane u sisačkoj bolnici bile su korisnice Obiteljskog doma za starije Rebić. Iz ove ustanove su za Dnevnik.hr potvrdili kako su obje korisnice doma prevezene u bolnicu 14. travnja, ali su jednako tako otkrili kako su dan nakon, u subotu, dobili u domu poziv da je jedna od dvije osobe preminula.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap