Pročitajte pismo kojeg su Sanader, Mesić i Bebić poslali vrhu države

Josip Mihaljević
8. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, Sabora Luka Bebić i Vlade Ivo Sanader, prije nekoliko dana poslali su otvoreno pismo njihovim aktualnim nasljednicima – Kolindi Grabar-Kitarović, Gordanu Jandroković i Andreju Plenkoviću. Malo su ljuti jer ih nisu pozvali na svečanost gdje se slavila 10. godišnjica članstva u NATO savezu.

bebić sanader mesić

Foto: Bebić, Mesić i Sanader | Youtube screenshots

Bivši predsjednici Sabora, Republike i Vlade našli su se malo uvrijeđenima jer ih njihovi nasljednici nisu pozvali na svečanost gdje se obilježavala 10. godišnjica članstva u NATO savezu, piše jutarnji.hr.

Njih trojica, Luka Bebić, Ivo Sanader i Stjepan Mesić poslali su otvoreno pismo u kojem podsjećaju njihove aktualne nasljednike da su i oni zaslužni za članstvo Hrvatske u NATO savezu i malo su ljuti jer te zasluge nisu odražene službenim pozivom na svečanost.

Pismo datira 4. travnja 2019. godine, na isti dan kada je Ivo Sanader pravomoćno osuđen na šest godina zatvora, a možete ga pročitati u cijelosti:

“Ovih dana, krajem ožujka 2019. godine, Republika Hrvatska na svečan je način proslavila, obilježila 10. obljetnicu članstva u NATO savezu.

Kako je u medijima objavljeno, državni vrh u toj je prigodi pozvao na svečanost mnoge zaslužne pojedince i predstavnike institucija koje su sudjelovale u procesu priprema za članstvo. Ta je gesta državno vrha za svaku pohvalu.

Hrvatska je uspješno prešla zahtjevan i dug put do članstva u najvećem svjetskom sustavu globalne sigurnosti. To je ostvareno svega 10-ak godina nakon domovinskog rata. Bez sumnje, veliki uspjeh mlade hrvatske države.

Zemlja koja je još bila u fazi osnivanja i stabiliziranja temeljnih državnih institucija, tako brzo postaje članicom svjetskog sigurnosnog sustava – NATO saveza.

Kakav veliki uspjeh Republike Hrvatske, i to, kako vidimo, bez državnog vrha. Što bi tek bilo da smo tada imali Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora i Vlade RH?!

Srdačno Vam čestitamo 10. obljetnicu članstva Hrvatske u NATO savezu.

Postajemo svakim danom zrelija, ozbiljnija i stabilnija država, s demokratskim kontinuitetom.

Nadamo se da ni Vi, članovi aktualnog državnog vrha, nećete pasti makar i u privremeni zaborav ili, ne daj Bože, biti trajno ignorirani od vaših nasljednika.”

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap