Predsjednik HSU-a: “Cijepite se, to znači da se možete slobodno kretati i bez straha zagrliti najmilije”

Josip Mihaljević
30. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Novoizabrani predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević jučer je na svome Facebooku uputio poruku umirovljenicima i onima koji će to tek postati. Poziva ih da bi se bez oklijevanja trebali cijepiti što prije, čim stigne cjepivo za njih.

gabricevic veselko

Foto: Veselko Gabričević | hsu.hr

Novoizabrani šef HSU-a Veselko Gabričević jučer je putem društvenih mreža uputio poruku umirovljenicima i onima koji će to tek postati u vezi cijepljenja protiv Covida-19. Kako je poruka objavljena nekoliko minuta prije razornog potresa u Petrinji, prenosimo je danas.

“Poštovani umirovljenici i svi koji ćete to jednog dana postati, svjedoci ste strašne pandemije koja se nezaustavljivo širi svijetom i našom državom. Posljednjih tjedana pandemija je dosegla vrhunac po broju zaraženih, samoizoliranih, teško bolesnih na respiratoru, nažalost i umrlih s ili od korone”, započinje Gabričević.

Gabričević: Mjesecima smo se odricali grljenja najmilijih

Gabričević ističe kako znanost upozorava da je virus posebno smrtonosan kod osoba starije životne dobi te da se broj umrlih u najvećem broju odnosi upravo na njih. Podsjeća da su cjepiva u prošlosti spasila na stotine milijuna ljudskih života.

O polemici cijepiti se ili ne, kaže da se radi o političkim nadmudrivanjima za koja sada nema vremena. Svjestan je činjenice da nije stručnjak u ovom području, ali se oslanja na životno iskustvo i želi poručiti svima da znanosti moramo vjerovati, voditi računa o sebi, svojim najmilijima te o interesu i zdravlju svih građana.

vili beroš
Ministar Beroš na sjednici Vlade otkrio rezultate masovnog testiranja u domovima za starije

“Cijepiti se zapravo znači da se možemo slobodno kretati i bez straha zagrliti naše najmilije, čega smo se mjesecima morali odreći. Sve osobe starije životne dobi, a narušenog zdravlja bez oklijevanja bi se trebale cijepiti što prije, čim stigne cjepivo za njih. Gospodo, mislite na sebe i druge i cijepite se”, poručio je šef HSU-a.

U komentarima još jedna umirovljenička stranka pozvala na cijepljenje

U komentarima se javio predsjednik još jedne umirovljeničke stranke, Milovoj Špika (Blok umirovljenici zajedno) koji se u ime stranke pridružio pozivu HSU-a:

“Još s prvim izvješćima koja su dolazila iz Hrvatske tako i onima iz cijelog svijeta je potvrđeno da je virus iznimno opasan po život za osobe starije životne dobi koji uz navedenu visoku kronološku dob imaju i po nekoliko komorbiditeta, prvenstveno onih vezanih uz respiratorni sustav, kardiovaskularni sustav, onkološke bolesnike i dijabetičare.

Pridružujem se u ime BUZ-a pozivu na cijepljenje starijih osoba kojeg je javno uputio predsjednik HSU-a general Veselko Gabričević”, napisao je Milivoj Špika.

Predsjednik HSU-a: “Cijepite se, to znači da se možete slobodno kretati i bez straha zagrliti najmilije”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap