Poznat novi ministar uprave, a sljedeći tjedan bi mogli dobiti četiri do pet novih ministara

Josip Mihaljević
12. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Odlazak ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović-Burić u Vijeće Europe i ostavka ministra uprave Lovre Kuščevića otvorila su prostor za nove ministre u Vladi. HDZ je za ministra uprave predložio dekana Veleučilišta u Šibeniku Ivana Malenicu, a sljedećeg tjedna bi mogli dobiti četiri do pet novih ministara.

ivan malenica ministar

Foto: Ivan Malenica | Youtube screenshot

Andrej Plenković je na sjednici saborskog Kluba HDZ-a predstavio novog ministra uprave Ivana Malenicu koji će zamijeniti Lovru Kušćevića, piše hr.n1info.com. Dobio je jednoglasnu potporu za novog kandidata. Potvrdio je to predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić:

“Ivan Malenica je predsjednik stranačkog Odbora za upravu i lokalnu samoupravu, pravnik, stručnjak i ispunjava sve reference za ministra i klub ga je jednoglasno podržao. Dogovoreno je da ćemo do kraja mjeseca sazvati izvanrednu sjednicu (Sabora). Kao što znate predsjedništvo HDZ-a dalo je potporu predsjedniku Vlade da nakon analize o radu ministarstava izvrši rekonstrukciju Vlade, ali na predsjedništvu nismo razgovarali o tome koja bi ministarstva ušla u rekonstrukciju”, kazao je Bačić danas ujutro u Saboru.

A ovako ga je jučer predstavio Andrej Plenković:

“Odlučio sam da za novog ministra uprave predložim Ivnaa Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku. Mlad čovjek, pravnik, koji se razumije u teme javne uprave i sve što je povezano s nadležnostima Ministarstva uprave. Mislim da je odličan izbor i osjveženje”, kazao je.

Plenković je najavio “ambicioznu rekonstrukciju Vlade” prije nekoliko dana, što znači da neće stati na promjeni samo jednog ministra.

Potvrda novog ministra se neće dogoditi danas u Saboru, ali bi prema neslužbenim informacijama to moglo biti sljedećeg tjedna, kada će biti sazvana izvanredna sjednica Sabora. Na njoj bi se moglo glasati o potvrdi Ivana Malenice, a spominje se da bi u paketu išlo i “četiri do pet novih ministara”.