Plenković najavio tri nova ministra do petka: “Vidim da ne znate sva tri imena”

Josip Mihaljević
26. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer je u izjavi potvrdio kako će ovoga tjedna predstaviti tri nova ministra u Vladi. S manjom rekonstrukcijom Vlade sve je jasnije da će fotelje napustiti ministar gospodarstva Tomislav Ćorić te dvojac pod istragom Aladrović-Milošević.

plenkovic

Foto: Andrej Plenković | FB screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković jučer se nakon sastanka zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a obratio medijima. Potvrdio je da će rekonstrukcija obuhvatiti tek tri ministra i da bi novi ministri već u petak trebali biti izglasani u Hrvatskom saboru. Time se zapravo stalo na kraj priči o široj rekonstrukciji pa je izgledno da će ministarske fotelje izgubiti dvojac pod istragom, potpredsjednik Vlade Boris Milošević i ministar rada Josip Aladrović. Njima se pridružuje i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić koji, kako pišu mediji, odlazi svojom voljom.

Jučer je RTL neslužbeno objavio tko će naslijediti trojac na odlasku. Ćorića bi trebao zamijeniti bivši kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Davor Filipović, Aladrovića gradonačelnik Novske Marin Piletić, a kao Miloševićeva nasljednica već se više tjedana spominje Snježana Vasiljević. Novinari su Plenkovića pitali kada će se objaviti imena novih ministara i zamolili ga da komentira činjenicu da se ne radi o dugom popisu

“Sve ćemo vam reći kada bude vrijeme. Nije dugačak popis, a vidim da ne znate sva tri imena. Što je isto interesantno”, odgovorio je Plenković.

Snježana Vasiljević se već dugo spominje kao glavna kandidatkinja za Miloševićevu nasljednicu, oko nje ne bi trebalo biti iznenađenja. Današnji Nacional donosi kako se Davor Filipović već danima šeta i sudjeluje na sastancima u Ministarstvu gospodarstva, što je krajnje neuobičajeno ako nije u igri da preuzme resor. Budući da je premijer kazao kako novinari ne znaju sva tri imena, to implicira da poneka i znaju, a to bi mogli biti upravo Filipović i Vasiljević. Jedino se gradonačelnik Novske Marin Piletić, inače profesor hrvatskog jezika i povijesti, ne uklapa u kombinaciju. Tko god preuzme ministarstvo rada mora znati da ga čeka jedan od najkompliciranijih resora budući da je u prošloj rekonstrukciji Ministarstvu rada pripojeno i Ministarstvo socijalne skrbi.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap