Plemeniti zaokret u karijeri domaćeg kuhara: Želim da pacijenti kažu ‘baš smo dobro jeli u ovoj bolnici’

Josip Mihaljević
1. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Tomica Đukić chef je hrvatske nogometne reprezentacije, a dugo godina proveo je kao glavni kuhar osječkog Hotela Osijek. Pred njim je neobičan i plemenit zaokret u karijeri – zaposlit će se u KBC-u Osijek.

tomica đukić

Foto: Tomica Đukić | Youtube screenshot

Glavni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije Tomica Đukić odlučio se na neuobičajen zaokret u karijeri, piše Večernji list. Osim što je kuhao Modriću, Vlašiću i ekipi, Đukić je posljednjih 16 godina glavni kuhar u osječkom Hotelu Osijek.

Suradnji je sada došao kraj, a novo radno mjesto iznenadit će svakoga – “potpisao” je za Klinički bolnički centar Osijek. Svi znamo da je bolnička hrana na lošem glasu, ponekad i neopravdano, no rijetko koja bolnica se može pohvaliti sa zvučnim imenom na mjestu šefa kuhinje.

“Zamislio sam da budemo prvi koji će pokušati od bolničke kuhinje napraviti brend, da pacijenti, kad dobiju jelo, znaju kako netko čvrsto stoji iza toga i želi mu da što prije ozdravi. I srčani bolesnici i dijabetičari, bez obzira na ograničenja u prehrani, što se tiče soli, masnoća, proteina, ugljikohidrata, uz brigu i emociju mogu ipak pojesti ukusan obrok, kazao je Đukić za Večernji list.

Cilj mu je da pacijenti bolnicu pamte po dobrim jelima

Kazao je kako već godinu dana razmišlja o ideji da “potpiše” za bolnicu. Dijete mu se nedavno razboljelo i završilo baš u KBC-u Osijek pa je imao prilike iz prve ruke vidjeti kako funkcionira sustav.

[BAKINA KUHINJA] Umirovljenik Mladen (88) dao nam je ideju za najjeftiniji džem!

“Kada govore o bolnicama, danas svi govore o gužvama, listama čekanja, problemima, čista se negativa uvukla u sve segmente društva (…)

Zašto svojom energijom i entuzijazmom ne bismo napravili iskorak u bolničkoj kuhinji i postali pozitivan primjer u čitavoj Hrvatskoj? Mislim da mogu biti prvi chef koji će se iz privrede zabosti u taj golemi sustav i pokušati napraviti lijepu priču”, kazao je Đukić za Večernji list.

Cilj mu je da kuhinja postane mjesto dobrog raspoloženja, ali i da pacijenti osjete da si netko stvarno daje truda i da im hranom želi olakšati boravak u bolnici, a pacijentima pomoći da što prije ozdrave

“Želja mi je da pokažemo ljudima kako se i od bolničke kuhinje može napraviti brend. Nije brend samo Michelinov restoran. Zašto pacijenti ne bi, na odlasku iz bolnice, mogli reći ‘baš smo dobro jeli'”, pita se Đukić.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap