Pazin budućim zaposlenicima u novom domu za starije nudi stan, ali interesa za rad nema

Ana Kanazir
8. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Gradski dom za starije osobe u Pazinu je dovršen, ali umirovljenici i dalje ne mogu ući u njega i postati stalni korisnici i to iz jednog razloga. Naime, dovršetak doma je samo prva faza nakon koje dolazi druga, puno teža faza, a to je pronalazak radnika. Tako se nije uspjelo pronaći socijalne radnike i tajnike pa će se ovaj natječaj ponoviti sredinom veljače. Zanimljivo je kako je Grad osigurao jedan stan za zaposlene, ali ni to nije pomoglo u pronalasku radne snage. Problem su i cijene Doma koje još nisu definirane.

dom za starije Pazin

Dom za starije Pazin | foto: grad Pazin

Dom za starije u Pazinu je završen i spreman za useljenje, ali nažalost to još nije moguće jer nedostaje radne snage. Ponovljeni natječaj će biti sredinom veljače i to za dva radna mjesta.

dom za starije Pazin
Poznat datum otvaranja novog Doma za starije osobe u Istri

U Pazinu je završen dom za starije, ali to je tek prva i lakša faza, a sada se pokušava pronaći radna snaga koja će raditi u domu i brinuti o starijim osobama, objasnila je gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić na konferenciji za medije.

Dodala je kako je proveden prvi krug natječaja u kojem se javio problem deficitarnog kadra kod socijalnih radnika i tajnika. Upravo zato će se natječaji za ta dva radna mjesta ponoviti sredinom veljače, a ponovit će se i natječaj za voditelja/icu računovodstva. Jednako tako, bit će objavljen i natječaj za osobe koje će neposredno raditi s korisnicima Doma. Ovaj nedostatak kadra zapravo i pomalo iznenađuje s obzirom na to da je Grad Pazin osigurao jedan stan za život željenog kadra.

Osim problema pronalaska radnika, problem je i cijena smještaja koja još nije određena iz više razloga.

– U ovom trenutku cijena smještaja još nije određena zato što treba sagledati korekcije ulaznih troškova, među kojima su i plaće gdje su povećani koeficijenti, a onda će se odrediti i postotak sufinanciranja za korisnike s područja Grada, piše na stranicama Pazina.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap