Pandemijska brakorazvodna parnica: Umirovljenik ženu namjerno zarazio virusom, dobio uvjetnu kaznu

Josip Mihaljević
12. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Pandemijska brakorazvodna parnica – muškarac je osuđen jer je svoju bivšu ženu namjerno zarazio koronavirusom. Znao je da je zaražen i kašljao je prema njoj pa ga se tereti za pokušaj nanošenja teških tjelesnih povreda.

stariji par

Foto: Unsplash

Muškarac u Austriji (63) osuđen je na devet mjeseci uvjetne zatvorske kazne jer je svoju bivšu ženu (70) namjerno zarazio koronavirusom, donosi spiegel.de. Radi se o pravomoćnoj presudi, objasnio je glasnogovornik suda, i dodao da je muškarac i fizički nasrnuo prema bivšoj ženi tijekom svađe.

Bizarni incident vjerojatno nije jedini takav u zadnjih godinu dana. Incident se dogodio u studenom prošle godine u tijeku brakorazvodne parnice. Kako se moglo čuti na sudu, muškarac je, znajući da je zaražen virusom, u kući cijelo vrijeme bio bez maske te je namjerno kašljao u pravcu žene s kojom se razvodi. Koristio je i njen ručnik.

U optužnici se navodi da ju je i fizički pokušao izbaciti iz stana gurajući ženu u vrata prilikom čega je dobila lakše tjelesne ozljede. Uspio ju je i zaraziti virusom, ali je žena prošla s lakšim simptomima pa je muškarac umjesto nekog težeg kaznenog djela optužen za nanošenje teških tjelesnih povreda.

On je tijekom suđenja ponavljao da je nevin, kazavši kako ga žena nije htjela pustiti u kuću nakon što je dobio pozitivan test, a žena je rekla da on nije htio ići testirati kada je već imao simptome. Sud je odlučio povjerovati ženi, a muškarac je zaradio i razvod i devetomjesečnu uvjetnu kaznu.

 

Pandemijska brakorazvodna parnica: Umirovljenik ženu namjerno zarazio virusom, dobio uvjetnu kaznu
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap