Oglasila se baka Milana Borjana: ‘Je*ala ga Krajina! Baba ti je Hrvatica, otac napola Srbin…’

Milan Dalmacija
29. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Kanadski vratar Milan Borjan poznat je po svojoj izjavi kako nije rođen u Hrvatskoj već u Krajini. Tu izjavu, a i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u nogometu protiv Hrvatske komentirala je njegova baka, 83-godišnja Štefica Borjan.

Štefica Borjan, baka kanadskog vratara Milana Borjana | Foto: Screenshot/Dnevnik Nove TV

Nakon uvjerljive pobjede Vatrenih nad Kanadom (4-1), osim o našim golgeterima, najviše se pričalo o kanadskom vrataru Milanu Borjanu, inače članu Crvene Zvezde. Tijekom utakmice hrvatski navijači su mu svašta dobacivali s tribina, a on im je odgovorio s podignuta tri prsta.

Iako je poslije utakmice istaknuo kako su se hrvatski igrači ponašali gospodski, javnost mu ne zaboravlja izjavu otprije nekoliko godina. Novinari su ga jedne prigode pitali kako bi opisao sebe pošto je Srbin rođen u Hrvatskoj koji brani za Kanadu.

– Velika greška. Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, Dalmaciji, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem: rodom sam iz Srbije, da kažem Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin, glasio je njegov odgovor.

Nije oduševljena njegovom izvedbom

Nakon utakmice navijači su se nekako dokopali Borjanova broja mobitela te su mu poslali oko 2.500 neprimjerenih poruka. Za to vrijeme, ekipa Dnevnika Nove TV, posjetila je selo Kričke pored Drniša, gdje živi njegova baka, Štefica Borjan.

– Čuj, je malo da sam ljuta. Trebao je makar malo pobijediti, komentirala je utakmicu 83-godišnjakinja.

Nije baš oduševljeno komentirala činjenicu da joj je unuk primio četiri gola protiv Vatrenih. Podsjetimo, zabili su mu Kramarić dvaput te Livaja i Majer.

– A neka je, pa što ću mu ja? Jesam mu ja kriva?, pita se baka Štefica.

‘Nitko nikoga ne mrzi’

Komentirala je i njegove davne izjave o rođenju u Krajini. Borjan bi i poruku svoje bake mogao shvatiti kao uvredu.

– Nije on govorio ništa naročito. On je samo rekao da je rođen u Kninu i da voli, kako se kaže, Krajinu. Je*ala ga Krajina! Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi htjeli, govori 83-godišnja Štefica Borjan za Novu TV.

Unatoč svemu što je njen unuk svojim izjavama izazvao, ona tvrdi da u obitelji Borjan nema mržnje.

– Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire, zaključuje baka kanadskog golmana srpskog podrijetla rođenog u Hrvatskoj.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap