Održani Međunarodni savjetodavni dani s predstavnicima mirovinskog osiguranja Republike Austrije

Ana Kanazir
5. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Savjetodavni dani s predstavnicima mirovinskog osiguranja Republike Austrije održani su u rujnu u Austriji i Hrvatskoj. Glavni cilj je bio pružanje informacija korisnicima i osiguranicima kojima je staž ostvaren u inozemstvu, točnije u Austriji. Idući savjetodavni dani održat će se u Splitu s predstavnicima njemačkog mirovinskog osiguranja.

Kako sastaviti pritužbu na rad doma za starije | Pexels

Savjetovanje | Pexels

Ove savjetodavne dane organizira HZMO u suradnji s nadležnim ustanovama za provedbu međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju i uredbi EU za koordinaciju sustava socijalne sigurnosti na području mirovina u drugim državama.

Tečaj €/kn: 7,53450
njemačke mirovine
HZMO organizira savjetodavne dane s predstavnicima osiguranja Republike Austrije

Na savjetodavnim danima zaprimljena je 31 stranka, a u Zagrebu i Varaždinu je 10 stranaka dobilo odgovore na postavljena pitanja o ostvarivanju prava iz austrijskog mirovinskog sustava, a zaprimljeno je 17 upita o stanju postupka.

Idući savjetodavni dani će se održati u Splitu od 18. do 20. listopada, od 9:00 do 16:00 sati u Područnoj službi u Splitu, Obala kneza Branimira 15. Ovoga puta će se održati s predstavnicima njemačkog mirovinskog osiguranja koji će biti dostupni za pitanja vezana uz ostvarivanje svih prava iz njemačkog sustava mirovinskog osiguranja te informacije o trajanju postupka ostvarivanja prava, kao i o načinu i postupku isplate njemačke mirovine.

Najaviti se i dogovoriti za termin možete na telefonski broj 021 310 832 ili e-mail adresu lana.braskic@mirovinsko.hr, a sa sobom morate ponijeti dokumentaciju o mirovinskom osiguranju i osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Održani Međunarodni savjetodavni dani s predstavnicima mirovinskog osiguranja Republike Austrije
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap