Novost za sve iz Zagreba: Prijevoz žičarom će biti potpuno besplatan, ali morate napraviti jednu stvar

Ana Kanazir
19. travnja 2024.
Novosti
A- A+

Od subote, 4. svibnja svi građani Zagreba će se moći besplatno voziti sljemenskom žičarom. Ipak, kako bi to napravili potrebno je doći na prodajno mjesto ZET-a i preuzeti kupon. Za ovo će vam trebati Pretplatna karta ili mobilna aplikacija ZET-a, kao i osobna iskaznica ili neki drugi dokument na kojemu se vidi dokaz da imate prebivalište ili boravište u Zagrebu.

Žičara koja vodi do Sljemena

Žičara | Foto: Screenshot YouTube / TNT Creations

Planinarenje na Sljeme je mnogima omiljena aktivnost na sunčane i manje sunčane dane. Ipak, za one koji samo žele doći do gore bez planinarenja, žičara će uskoro biti besplatna. Nedavno je žičara bila besplatna samo u određenom periodu, o čemu smo pisali ovdje, a sada će se to promijeniti.

Foto dana: Originalna sljemenska žičara slavi 60. rođendan, pogledajte kako je nekada izgledala

Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz žičarom, potrebno je doći na neko od prodajnih mjesta ZET-a s Pretplatnom kartom ili mobilnom aplikacijom MojZET, a tamo će se uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta, kao dokaza prebivališta ili boravišta u Zagrebu, dodijeliti odgovarajući kupon. S ovim kuponom će vožnja žičarom biti besplatna od 4. svibnja, a vrijedit će godinu dana.

Oni koji nemaju Pretplatnu kartu, mogu na prodajnom mjestu ZET-a predati Zahtjev za izradu, po cijeni od 3,98 eura, a karta će se izraditi u roku od nekoliko dana. Preuzimanje aplikacije MojZET je besplatno, navode iz ZET-a. Oni pak koji nemaju kartu ili aplikaciju i ne planiraju ih napraviti mogu uoči vožnje preuzeti pojedinačnu kartu na blagajnama žičare Sljeme, uz predočenje važećeg identifikacijskog dokumenta kao dokaza prebivališta ili boravišta u Gradu Zagrebu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap