‘Naučiti do nove godine’: Ako vam ni uz kalkulator ne ide preračunavanje kuna u eure, možda vam pomogne ovo

Milan Dalmacija
20. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Iako se država trudi ljudima olakšati ovako veliku i bitnu promjenu brojnim savjetima, uputstvima, pa čak i kalkulatorima za umirovljenike, neki se jednostavno ne snalaze. Tako je vjerojatno nastala i ova tablica preračunavanja sa znakovitom porukom: ‘Naučiti do nove godine’.

Preračunavanje iz kuna u eure | Foto: Screenshot: Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Uvođenje eura sve nam je bliže. Iako se država trudi ljudima olakšati ovako veliku i bitnu promjenu brojnim savjetima, uputstvima, pa čak i kalkulatorima za umirovljenike o kojima smo već pisali, a provjerili smo i kako se umirovljenici snalaze s preračunavanjem, čini se kako neki treba sve doslovno “nacrtati”.

Pravi primjer za to smo pronašli na Facebooku, u grupi Dnevna doza prosječnog Dalmatinca. U njoj je netko objavio svojevrsnu “tablicu množenja”, odnosno preračunavanja iz kuna u eure. I to od najmanjih apoena, pa do 10 eura. Kao i na svakom pravom šalabahteru, pored izračuna, doduše blago zaokruženog, stoji motivacijska poruka: “Naučiti do nove godine”.

U više od 500 komentara se građani najčešće pitaju do koje nove godine, a ima i onih koji su došli na ideju fotografirati izračun mobitelom i tako ga nositi posvuda sa sobom.

https://www.facebook.com/DnevnadozaprosjecnogDalmatinca/posts/pfbid06xHLDT5SuweoPRBsydCWhMZ9sCbmRhqMYMh6ujv3PnsWwesn9aB1KbKX9ViK4cEal?__cft__[0]=AZWToCqsl7xToU0ETV8BXuVdIhK3jZ3PUdf0ARtAj3_QvDDA_BK_AbDUTTLAOeL9QC5KOqfxRUQe1dUphHxsXhQiGpXBXXIyzGaIq5UQgJImNXccNhcMYfmJcaxZNTneDlGOzDGAYXDxHKw-xnFAFW0p&__tn__=%2CO%2CP-R

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap