Najstarija stanovnica susjedne zemlje pobijedila koronu u 111. godini!

Jasmina Grgurić Zanze
23. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Što smo stariji, to su nam šanse za razvoj ozbiljne bolesti uslijed zaraze koronavirusom veće. Tako barem tvrde stručnjaci, ali pokazuju i brojni primjeri iz prakse. Baka Đurđa, najstarija stanovnica susjedne države, svojevrsni je fenomen jer u 111. godini prkosi svim zakonima znanosti.

Baka Đurđa najstarija je stanovnica Srbije (Snimak zaslona/Youtube)

Koronu je u 111. godini pobijedila najstarija stanovnica Srbije, baka Đurđa Stojković iz planinskog sela Radovnica kod Trgovišta. Prema službenim evidencijama, njena dob je 108 godina, jer su roditelji njezino rođenje u ono vrijeme prijavili nekoliko godina kasnije.

Ovaj medicinski fenomen od žene iz dva razloga, životne dobi i pobjede virusa, ima čak 110 potomaka. Živi skromno kao i oduvijek, sa sinom i snahom u jednom dijelu kuće, dok u drugom živi drugi sin. Posljednjih godina jedva je pokretna, a dotad je mijesila kruh, ručno prala veš, nosila drva iz šume za ogrjev, okopavala krumpir… Osim 11-ero djece, ima 53 unuka i 46 praunuka.

Baku su koronom najvjerojatnije zarazili sin i snaha. Doktor Novica Živanović, direktor Doma zdravlja u Trgovištu izjavio je za srpski Blic da je imala lakšu kliničku sliku i uspjela pobijediti virus.

katalonka
Ima 113 godina i pobijedila je koronu: "Nas starije društvo je zaboravilo"

“Sin i snaha su bili pozitivni. Kada je kod članova obitelji potvrđen virus, testirali smo baku i 4. prosinca je kod nje potvrđen covid-19. Imala je temperaturu i davali smo joj terapiju intravenozno. Ovo je jedna složena situacija i težak pacijent koji se liječio kod kuće, gdje smo je liječili i posjećivali. Ukućani su primali terapiju duže od nje, a ona je na sreću uspjela uz malu medicinsku pomoć da izađe iz bolesti. Oporavila se potpuno i s obzirom na sve okolnosti ona je sada stabilno – rekao je za Blic Živanović.

Najstarija stanovnica susjedne zemlje pobijedila koronu u 111. godini!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap