Najgori dan: Novih 96 zaraženih, dvije osobe preminule, virus u domu za starije

Jasmina Grgurić
3. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke o broju zaraženih i umrlih osoba od koronavirusa. U protekla 24 sata ih je čak 96, što je najgori dan otkako se virus vratio, a najveća je to brojka koju smo imali i u vrijeme prvog vala.

stozer

Foto: Youtube screenshot

U protekla 24 sata zabilježeno je 96 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 728. Među njima je 88 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru četiri pacijenta, a dvije su osobe preminule, objavio je danas nacionalni Stožer civilne zaštite.

Najveći je to broj zaraženih dosada, a jednako toliko imali smo 1. travnja u jeku epidemije.

Podaci preuzeti s koronavirus.hr

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3.008 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 112 preminulo, a 2.168 se oporavilo.

U samoizolaciji su trenutno 4.943 osobe. Do danas su ukupno testirane 82.902 osobe, od toga 1.465 u posljednja 24 sata.

Virus je naša svoj put i do Doma za starije i nemoćne osobe “Sveta Ana” u Zagrebu gdje je jedna djelatnica pozitivna. Došlo je i do prodora virusa u dvije poliklinike na području grada Zagreba koji u zadnja 24 sata ima 25 novooboljelih. Toliko ih je i u Požeško-slavonskoj županiji, gdje je novo žarište virusa Požega.

U Osječko-baranjskoj je 12 novih slučajeva, u Istarskoj i Zadarskoj županiji po jedan, Vukovarsko-srijemskoj četiri, Ličko-senjskoj tri, Primorsko-goranskoj jedan, Zagrebačkoj pet, Brodsko-posavskoj također pet, Šibensko-kninskoj dva, Bjelovarsko-bilogorskoj jedan, Dubrovačko-neretvanskoj dva te Sisačko-moslavačkoj jedan.

Najgori dan: Novih 96 zaraženih, dvije osobe preminule, virus u domu za starije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap