Nadu (83) zovu ‘kraljicom belota’: “Znamo se nekada i posvađati”

Josip Mihaljević
14. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Gospođa Nada Latin (83) česta je gošća u bjelovarskom Dnevnom boravku za umirovljenike gdje karta belot. Iako se radi o igri koja je popularnija kod muškaraca, Nada je osvojila velik broj turnira i kako to inače biva u belotu – ne voli gubiti.

nada latin belot

Foto: Nadu Latin (83) zovu i ‘kraljicom belota’ | bjelovar.live

Umirovljenica Nada Latin strastvena je igračica belota. Bjelovarčanka je čest gost Dnevnog boravka za umirovljenike kojim upravlja Matica umirovljenika Bjelovar i tamo vodi glavnu riječ i drži lekcije kada se karta belot, piše bjelovar.live.

Igra procjene i kombinatorike joj je jača strana pa se može pohvaliti da često osvaja turnire, a ne skriva ni da je autoritet drugima:

“Imam veliki broj osvojenih turnira u belotu pa me zato ostali moraju slušati kada igramo. Naravno, šalim se. Svi se zajedno lijepo družimo u Dnevnom boravku, najviše kartajući. Znamo se nekada i posvađati, ali sve to uspijemo riješiti. Znate, nitko ne voli gubiti ili imati lošeg partnera kada se karta”, kazala je za Bjelovar Live.

Belot najčešće kartaju muškarci, a na zidovima unutar Dnevnog boravka okačene su različite medalje i pehari – dobar dio ih je osvojila upravo nada pa ne treba čuditi da joj se muški dio korisnika divi.

Belot je krenula igrati tek u 50. godini života, a prije toga se nije baš često družila jer je imala ljubomornog muža:

“Kad mi je suprug bio živ nisam smjela nikuda od kuće. Bio je jako strog i ljubomoran tako da… Nakon što je preminuo naučila sam belot i uživam igrajući ga”, otvoreno govori Nada.

Pozvala je sve bjelovarske umirovljenike da dođu u Dnevni boravak na druženje, a slutimo da  putem tog poziva zapravo želi pronaći dostojnog protivnika.

Copy link
Powered by Social Snap