Mostovci prikupili potpise za smjenu ministra Pavića i ministra Kujundžića

Josip Mihaljević
15. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Saborski zastupnici Mosta su u petak prikupili dovoljno potpisa za raspravu o izglasavanju nepovjerenja ministru rada i mirovinskog sustava Marku Paviću i ministra zdravstva Milana Kujundžića. A Sabor ima ljetnu stanku.

pavić i kujundžić

Foto: Ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić | Youtube screenshot

Saborska zastupnica Mosta Ines Strenja potvrdila je za N1 da su u petak prikupili dovoljan broj potpisa za raspravu o izglasavanju nepovjerenja ministru rada Marku

Zbog jedan posto veće mirovine gube besplatno osiguranje, ali i socijalnu pomoć

Paviću i ministru zdravstva Milanu Kujundžiću. Sabor je trenutačno na ljetnoj stanci, a prijedlozi za smjenu će biti upućeni u saborsku proceduru.

Osim Mosta, zahtjev za raspravom o smjeni nepopularnog ministarskog dvojca podržali su zastupnici SDP-a, HSS-a, Živog zida i pojedini nezavisni zastupnici.

Za manje od dva mjeseca proći će i godinu dana otkako je ministar Pavić javno obećao u suradnji s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem riješiti problem dopunskog zdravstvenog osiguranja, gdje umirovljenici zbog nekoliko kuna uvećane mirovine gube pravo na besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Po tom pitanju nisu napravili ništa.

 

 

 

Mostovci prikupili potpise za smjenu ministra Pavića i ministra Kujundžića
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap