Mirovine ne padaju, a bome ni ne rastu, malo smo se našalili na 1. april

mirovina.hr
1. travnja 2018.
Novosti
A- A+

Prvi april nije datum kao i svi drugi. Jednom godišnje, u nekim zemljama zapadnog svijeta obilježava se dan posvećen praktičnim šalama i spačkama. Neke novine, časopisi ili portali objavljuju lažne vijesti koje se uobičajeno objasne idući dan. Tradicija je to koju vučemo još iz 19. stoljeća, a iz ovoga možete naučiti jednu važnu lekciju – ne vjerujte svemu što pročitate na internetu.

Foto: Pixabay

Objavili smo za prvi april vijest kako mirovine padaju za 40 posto i da će najviše oštećeni oni koji su u starosnoj mirovini, a da će ratnim veteranima ostati iste. To je bila šala, mirovine neće pasti, ali sudeći prema stanju u društvu one neće ni rasti. Ponovimo, mirovine vam neće pasti. Ne postoji nikakav krizni plan kojim vam ova, ili neka druga Vlada želi oteti dobar komad vaših mirovina. Čitatelji su nam ponajviše zamjerili što smo dali ideju Vladi da se smanji mirovine, jer kakvi su, možda je i iskoriste.

Većina naših pratitelja na Facebooku odmah je prokužila kako je riječ o prvom aprilu. Nadamo se da smisao za humor nije nestao kod naših umirovljenika, a osobito onaj za prvi april. S druge strane, tragedija naše prvoaprilske fore leži u tome da su mirovine već i sada premale s obzirom na sve veće životne troškove. Stoga smanjenje od 40 posto doista zvuči nestvarno. O stvarnim problemima umirovljenika na ovome portalu smo već pisali i pisat ćemo, a nadamo se kako će stvari uskoro krenuti na bolje i da takva lijepa vijest neće biti objavljena za prvi april.

"Komu sam dala više od 30 godina rada za 2.118 kuna mirovine?"
Umirovljenici sve glasniji: Dajte nam i dio mirovine pokojnog bračnog druga!

 

 

 

 

 

 

 

 

Također, pisali smo i pisat ćemo o vašim pričama. Vjerujemo kako mnogo toga možemo naučiti od vas. S vašim životnim iskustvom trebali možete poslužiti kao orijentir i mlađima i odraslima.

Umirovljeni postolar popravke djeci, starijima i sportašima – ne naplaćuje
Za ljubav nikad nije kasno: Ivka i Ilija zaljubili se u devetom desetljeću života!   
Popularno
Copy link
Powered by Social Snap