Ministar Piletić: Umirovljenici ne mogu biti nezadovoljni ovom reformom

Josip Mihaljević
9. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Ministra rada Marina Piletića je tijekom predstavljanja novog modela obiteljskih mirovina dočekalo pomalo neugodno pitanje – hoće li se njegovom zadovoljstvu postignutom reformom priključiti i zadovoljstvo umirovljenika?

marin piletić

Foto: Marin Piletić | Mirovina.hr

Nakon što su šef Vlade Andrej Plenković, ministar rada Marin Piletić i Silvano Hrelja predstavili reformu obiteljskih mirovina i svi redom iskazali zadovoljstvo učinjenim, novinari su Piletića pitali hoće li i umirovljenici biti zadovoljni. Ministra su pitali i što misli, kako je živjeti s iznosima od 2.000 do 3.000 kuna, ali nije odgovorio na to pitanje.

piletic i hrelja
Piletić i Hrelja otkrili detalje reforme: "Svi obuhvaćeni su na dobitku i to najmanje 10 posto"

“Mislim da ne mogu biti nezadovoljni s ovim povećanjem jer je ipak riječ o povećanju. Naravno, čuli ste premijera, u okvirima mogućih fiskalnih kapaciteta. Mi smo analizirali nekoliko modela, vidjeli ste procjene što će to značiti za državni proračun”, kazao je ministar.

Zatim je poručio da će se nakon ovih zakonskih izmjena formirati šira radna skupina koja će analizirati cijeli mirovinski sustav u državi. Na sudjelovanje su pozvali razne društvene aktere, od sindikata, umirovljeničkih udruga i akademske zajednice:

“Ukoliko vidimo daljnje mogućnosti, a i najavili smo ovih dana da nakon ovih izmjena i dopuna zakona formiramo radnu skupinu koja će analizirati kompletan sustav mirovinskog osiguranja koja će donijeti zaključke u kojem smjeru ga dalje treba razvijati”, kazao je Piletić.

Ministar Piletić: Umirovljenici ne mogu biti nezadovoljni ovom reformom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap