Ministar Aladrović: “Nikada nikomu nisam sređivao mirovinu”

Jasmina Grgurić
1. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Nakon što se Ministarstvo rada i mirovinskog sustava oglasilo o optužbama na račun novog ministra Josipa Aladrovića, i on je sam demantirao navode koji mu se stavljaju na teret. Odbacio je napise tjednika Nacional, rekavši kako nije upleten u aferu SMS, da nikada nikomu nije sređivao mirovinu te da u ovom trenutku ne zna reći tko mu podmeće.

aladrović

Foto: Josip Aladrović | Youtube screenshot

“Nikad, nikome, nikada nisam sređivao mirovinu, dapače u Zavodu sam se borio protiv svih devijacija po tom pitanju” – kazao je Aladrović na tvrdnje tjednika Nacional da je sređivao mirovinu bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi, kao protuuslugu za špijuniranje zaposlenika HZMO-a, donosi RTL.

Podsjetimo, Nacional je u utorak iznio podatke prema kojima je Aladrović jedan od sudionika afere SMS te da je preko prvoosumnjičenog Franje Varge tražio špijuniranje zaposlenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kojemu je bio na čelu. Dio zaposlenika iznosio je optužbe na račun ravnatelja, a on je, prema navodima, Vargi vratio uslugu sređivanjem mirovine. Ministar je sve navode rezolutno opovrgnuo, izjavivši kako Vargu opće ne poznaje niti je s njim ikada komunicirao.

aladrović
Aladrovića optužili da je u aferi SMS Vargi sredio mirovinu, reagiralo Ministarstvo!

Ministar se ogradio od navodne špijunaže zaposlenika ilegalnim putem uz pomoć 37-godišnjeg policijskog informatičara.

Ministarstvo je u u utorak demantiralo optužbe kao niz neistina iznesenih s namjerom diskreditiranja Josipa Aladrovića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava.

No, ministar je dao naslutiti kako mu netko podmeće.

“Ne bih se usudio u ovom trenutku komunicirati tko mi podmeće. U prošlosti je u Zavodu, dakle kroz rad, bilo izrazito puno podmetanja i malicioznog djelovanja određenog kruga ljudi” – rekao je Aladrović.

Ministar je dodao da će se tom temom baviti službe koje se time bave, kao i da je ranije tražio zaštitu policije zbog podmetanja.

 

 

Ministar Aladrović: “Nikada nikomu nisam sređivao mirovinu”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap