Aladrovića optužili da je u aferi SMS Vargi sredio mirovinu, reagiralo Ministarstvo!

Josip Mihaljević
30. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Tjednik Nacional u današnjem izdanju donosi priču o novom ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću i njegovoj upletenosti u aferu SMS. Tvrde da je protagonista afere Franju Vargu koristio za špijunažu svojih protivnika, a zauzvrat mu sređivao mirovinu. Ministarstvo je demantiralo napise Nacionala.

aladrović

Foto: Josip Aladrović | Youtube screenshot

Nacional je u današnjem broju objavio kako su dobili uvide u dokaze koji novog minstra rada i mirovinskog sustava povezuju s aferom SMS. Tjednik se poziva na izvore koji tvrde kako je glavni protagonist afere SMS Franjo Varga špijunirao Aladrovićeve protivnike iz HZMO-a dok je on tamo obnašao funkciju ravnatelja. Zauzvrat, tvrdi Nacional, Aladrović bi Franji Vargi, 37-godišnjaku iz Belišća, trebao osigurati mirovinu.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava maloprije je objavilo demantij, piše hr.n1info.com.

Ministarstvo: “Zlonamjerna i maliciozna neistina”

“Šaljemo reagiranje povodom članka „Novi Plenkovićev ministar rada važan je protagonist afere SMS, služio se uslugama falsifikatora Franje Varge“ autorice Orhideje Gaure Hodak, objavljenim 30. srpnja 2019. u tjedniku Nacional.

Informacija koje se navode već na naslovnoj stranici kako je „novi Plenkovićev ministar Vargi sređivao mirovinu“ je zlonamjerna i maliciozna neistina konstruirana bez i jednog dokaza. Uvidom u evidenciju HZMO-a, vidljivo je da g. Franjo Varga nikada nije niti pokretao postupak pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje za ostvarivanje prava na mirovinu.

Poruka elektroničke pošte koja se navodi da je upućena na službenu adresu tadašnjeg ravnatelja HZMO-a ne predstavlja nikakav dokaz osim toga da je netko s lažnog profila, kako navodi tjednik Nacional, uputio poruku na službeni pretinac tadašnjeg ravnatelja na što on nije mogao utjecati, niti je na nju odgovarao, tj. uspostavljao dvosmjernu komunikaciju.

Svi navodi oko tobožnje intenzivne komunikacije g. Aladrovića i g. Franje Varge su neistiniti s obzirom da se ne poznaju niti su ikada komunicirali.

Slijedom toga konstrukcija kako je „Aladrović od Varge“ tražio da „špijunira Aladrovićeve protivnike i kritičare iz Zavoda“ je potpuno netočna i zlonamjerna.

Objavljeni tekst sadrži niz neistina, a način na koji je pisan, uključujući i sam naslov, u konačnici daje potpuno pogrešnu sliku, očito s namjerom diskreditiranja Josipa Aladrovića kao novog ministra rada i mirovinskog sustava.”

Aladrovića optužili da je u aferi SMS Vargi sredio mirovinu, reagiralo Ministarstvo!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap