Lažna djelatnica mirovinskog i policajac starijem paru uzeli svu ušteđevinu!

Jasmina Grgurić Zanze
11. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Na strašnu prijevaru nasjeo je jedan stariji bračni par iz okolice Bjelovara. Policija je danas izvijestila da su prevareni za veći novčani iznos, nakon što su ih lažna djelatnica Zavoda za mirovinsko osiguranje i policijski inspektor pošteno nasamarili te im oteli svu životnu ušteđevinu.

Foto: Pixabay

Stariji bračni par iz okolice Bjelovara prevaren je za veći novčani iznos, izvijestila je danas policija.

Naime, u srijedu im je zazvonio kućni telefon, a s druge strane žice, sa skrivenog broja, ženska osoba se predstavila kao djelatnica mirovinskog osiguranja. Raspitivala se jesu li u posljednje vrijeme imali kakve financijske transakcije te im rekla da ima dosta novčanica u valuti euro koje će zbog starosti biti povučene. Kazala im je da provjere serijske brojeve te ih uvjeravala da će novčanice uskoro postati nevažeće, piše Bjelovar live.

Idućeg dana sa skrivenog broja bračni par je nazvao i nepoznati muškarac koji se predstavio kao inspektor policije. Rekao je da zove u vezi novca, uz objašnjenje da se povlače stare novčanice eura i da bi ih oni, ako ih imaju, trebali zamijeniti te da će zbog toga doći k njima njegov agent i uzeti njihove eure s ciljem da ih u policiji provjere. Nakon toga će im njihov novac, tvrdio je, u kratkom vremenu biti vraćen.

Nešto kasnije na vrata im je zakucao nepoznati muškarac koji se predstavio kao agent kriminalističke policije za provjeru novčanica pri čemu je pokazao značku na kojoj je pisalo ”Policija”, ime i prezime te neki broj. Od bračnog para je preuzeo veći novčani iznos i otišao. Kako se više nije vratio, umirovljenici su shvatili da su prevareni te su o svemu obavijestili policiju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap