Jedan grad želi obnoviti svoje odmaralište na moru u kojem umirovljenici ljetuju za 30 eura

Ana Kanazir
31. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

Grad Bjelovar je jedan od rijetkih mjesta u Hrvatskoj koji i dalje u svojem vlasništvu ima odmaralište koje koriste umirovljenici i djeca za vrijeme ljeta. Kako bi se odmaralište u Novom Vinodolskom obnovilo, dobilo izgled i funkciju kakvu zaslužuje, gradonačelnik Bjelovara će prijaviti projekt obnove na Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Starija ženska osoba u kupaćem kostimu raširenih ruku stoji ispred mora

More | Foto: Rawpixsel

Odmaralište Grada Bjelovara se nalazi u Novom Vinodolskom, a radi se o hostelu. Tamo ljetuju umirovljenici i djeca po puno povoljnijim cijenama. Kako bi mogli još više uživati, odmaralište se planira obnoviti.

Umirovljenica Branka s bratom ispred odmarališta u Malinskoj
Radnička odmarališta u Jugoslaviji: Umirovljenica nam je ispričala kako je ljetovanje izgledalo u bivšoj državi

Kao što smo pisali nedavno ovdje, radnička odmarališta su nekada bila jako popularna i u njima su ljetovali umirovljenici, ali i djeca. Uz njih umirovljenici danas imaju jako lijepe uspomene, a dobra je vijest da i dalje postoji takav način ljetovanja. Jedno slično odmaralište je ono u vlasništvu Grada Bjelovara koje se nalazi u Novom Vinodolskom, a koje će se sada obnavljati. Cilj obnove je osuvremeniti smještajne kapacitete koji su stari više od 70 godina.

– Riječ je o projektu vrijednom 2,3 milijuna eura i nadam se da će biti odobren kako bi i budući naraštaji uživali u njemu, istaknuo je gradonačelnik Bjelovara, Dario Hrebak, a prenosi Tportal.

Direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Marko Mihalinec je rekao kako hostel posluje pozitivno, ali i kako ga posjeti više od 1.000 osoba u sezoni. Dodao je i važnu informaciju da cijena noćenja u odmaralištu, uključujući tri obroka dnevno i prijevoz autobusom, iznosi 30 eura po osobi, dok je za djecu nešto niža i iznosi 24 eura.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap